Η Καλαμάτα χτισμένη σε μια εύφορη γη στο μυχό του Μεσσηνιακού Κόλπου, με μια τεράστια αμμουδιά στα πόδια της, αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των επισκεπτών της. Είναι μια πόλη που προσφέρεται για τουρισμό και διασκέδαση, με δυνατότητα ενασχόλησης, εκτός των άλλων, με πλήθος  αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως ορειβασία, ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, παρά πέντε κ.ά.

Αυτό δε διστάζει να μας το αποδείξει ο Ιταλός surfer «Carletto», ο οποίος  μας ξεναγεί στα νερά της Καλαμάτας με το video που διέθεσε προς όλους στο YouTube. Επιλέγει την πόλη μας και τα καταγάλανα νερά της θάλασσάς της για να μυηθεί στον κόσμο του stand up paddle surfing και μοιράζεται με όλους μας την εμπειρία του αυτή.

Κλείνοντας το βιντεάκι του ο Carletto, με φόντο το βουνό Καλάθι και τα χρυσαφένια νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου, ενώ δύει ο ήλιος, μας μεταφέρει τις σκέψεις του: «το θαυμάσιο είναι να γυρίσετε και να δείτε την ‘υπογραφή’ που άφησα στο κύμα κατά τη διάρκεια της βόλτας μου.

Το video του Ιταλού Surfer “Carletto” μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ παραθέτουμε μερικές πληροφορίες για το SUP και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα νέο βιντεάκι με το άθλημα αυτό.

Το SUP (stand up paddle surfing) έχει τις ρίζες του στην Πολυνησία  και έχει σχέση με το surfing. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 εκπαιδευτές του surf στη Χαβάη, αλλά και σε άλλα μέρη, ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν κουπιά σε λίγο μεγαλύτερα ιστιοσανίδες. Οι πρώτες τάσεις ήταν να χρησιμοποιούν ξύλινα κουπιά λίγο κοντύτερα από τα σημερινά και γονατιστοί πάνω στις σανίδες τους να απομακρύνονται από την παραλία με σταθερότητα και γρηγορότερα από τους υπόλοιπους surfers οι οποίοι έκαναν paddling με τα χέρια για να πιάσουν τα κύματα που επιθυμούσαν.

Το SUP έχει μπει τόσο δυναμικά στο χώρο των σπορ της θάλασσας, είναι τόσο αναπτυσσόμενο, και με τόσο διαφορετικά στυλ, που μόνο δύο πράγματα το χαρακτηρίζουν προς το παρόν σταθερά: Ο αναβάτης στέκεται όρθιος πάνω σε ένα σκάφος στυλ longboard-surf  και χρησιμοποιεί σαν κινητήριο μοχλό ένα μακρύ μονόπλευρο κουπί, σαν προπέλα ώστε να κινείτε εμπρός.

Ελλαδικό
Χαρά Κουλοπούλου
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.