Με το σύνθημα: “Της αποκριάς η στράτα… πάει Καλαμάτα!” διοργανώθηκε, με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το “1ο Καλαματιανό καρναβάλι”. Από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου ένα απίστευτο πάρτι στήθηκε στην Καλαμάτα, με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Στην πλατεία της Καλαμάτας περισσότεροι από 3.500 καρναβαλιστές με πρωτότυπες στολές, ευφάνταστα άρματα, πολύ κέφι, ενθουσιασμό μετέδωσαν την ζωντάνια τους και προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα σε χιλιάδες κόσμο που κατέκλυσαν κάθε σημείο της πόλης.

Χιλιάδες φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, πλήθος από βιντεάκια ανέβηκαν στο YouTube και δεκάδες άρθρα γράφτηκαν για τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η πρώτη προσπάθεια των Καλαματιανών να γιορτάσουν τις Απόκριες με το δικό τους καρναβάλι.

Μάλιστα, σε ένα αφιέρωμα  (www.in2life.gr) για τους 8 καλύτερους καρναβαλικούς προορισμούς στην Ελλάδα, η Καλαμάτα κέρδισε μια θέση με το πρώτο Καρναβάλι της!

Το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι κέρδισε το στοίχημα και έγινε θεσμός. Έτσι, συστήθηκε Σύλλογος για το Καλαματιανό Καρναβάλι με σκοπό την ολοκληρωμένη και αποτελεσματικότερη διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης.

Τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής ήδη από τις 9 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τις συναντήσεις τους για την προετοιμασία του φετινού Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις για τη φετινή διοργάνωση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι εργασίες ξεκίνησαν από νωρίς.

Βασιζόμενη και φέτος η διοργάνωση του καρναβαλιού στην εθελοντική πρωτοβουλία και στη διάθεση των φίλων του Καλαματιανού Καρναβαλιού να συνεισφέρουν, η Καρναβαλική Επιτροπή θα πραγματοποιήσει σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο στις 14:00 την πρώτη συνέντευξη τύπου, καλώντας τους κατοίκους της Καλαμάτας να εγγραφούν ως μέλη σε αυτήν.

Στη συνέντευξη αυτή θα παραστεί ο Δήμαρχος της Καλαμάτας για την επίσημη έναρξη των εργασιών του καρναβαλιού.

Ακόμα, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το ωράριο λειτουργίας των γραφείων της Καρναβαλικής Επιτροπής, στον ημιώροφο του Πνευματικού Κέντρου, ενώ θα θα δοθούν και οι πρώτες πληροφορίες για τη δημιουργία και εγγραφή των Καρναβαλικών Πληρωμάτων.

 

Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα