Ο συνεδριακός τουρισμός έχει εδραιωθεί στην πόλη μας και ακούμε ολοένα και για περισσότερο για σημαντικά συνέδρια με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο που φιλοξενούνται στην Καλαμάτα.

Αυτή τη φορά τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα κατακλύσουν κορυφαίοι καθηγητές από όλο τον κόσμο σε ένα συνέδριο Μαθηματικών!

Το Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το παγκόσμιο συνέδριο: “Structured Numerical Linear and Multilinear Algebra: Analysis, Algorithms and Applications” (SLA 2014). Τον Ιούνιο του 2013, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών επιλέχθηκε να διοργανώσει το συνέδριο αυτό, στην περιοχή των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών. Το συνέδριο θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα στην Καλαμάτα, μεταξύ 8 και 12 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι εφαρμογές αυτής της περιοχής των Μαθηματικών είναι ευρύτατες και υφίστανται στο σχεδιασμό γραφικών και συστημάτων με τη βοήθεια υπολογιστή, στην επεξεργασία εικόνας και σήματος, στη θεωρία ελέγχου, στη θεωρία ουρών αναμονής, στην ανάλυση δεδομένων και, γενικά, παρέχουν εργαλεία για την επίλυση πολλών πρακτικών προβλημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.noether.math.uoa.gr

Ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου στην Καλαμάτα, που θα συγκεντρώσει περί τους 70 Καθηγητές Πανεπιστημίων, ως προσκεκλημένους ομιλητές, από τα σημαντικότερα πνευματικά ιδρύματα της Δυτικής Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και του Ισραήλ.

Η παρουσίαση θα έχει θέμα: «ΕΠΙΛΥΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ».

Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου μιας δίωρης παρουσίασης σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, με θέμα «Επίλυση μαθηματικών προβλημάτων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

Περισσότερες πληροφορίες για τον αριθμό όσων θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή την παρουσίαση και για δηλώσεις συμμετοχής θα δοθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Ελλαδικό
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.