Τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας “Ο Ερμής” αναφέρει τα εξής:

Οι θερινές εκπτώσεις 2021, κατ’ εξαίρεση, ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως ανακοινώθηκε για το 2021 οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 5 Ιουλίου και θα τελειώσουν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου. Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

Style my day: Εκπτώσεις… Ψώνισε έξυπνα!

Ελλαδικό