Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας απαιτούν άνεση και πρακτικά ρούχα, βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι στο βωμό της άνεσης θα πρέπει να θυσιάσεις το στυλ σου.

Πώς όμως συνδυάζεις την άνεση με τη μόδα; Η απάντηση είναι το athleisure look.

Τι είναι το athleisure

Ό όρος athleisure έχει πλέον προστεθεί στο λεξικό κι ορίζεται ως: ‘’ το casual ντύσιμο που προορίζεται τόσο για άσκηση όσο και για γενική χρήση’’.  Η ομορφιά του athleisure είναι πως συνδυάζει αθλητικά ρούχα με ready-to-wear για να δημιουργήσει ένα στυλ που είναι chic κι άνετο.

Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό trend! Το athleisure αναδεικνύει μια αλλαγή στον τρόπο ζωής. Καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στα έντονα καθημερινά χρονοδιαγράμματα και στον άνετο τρόπο ζωής που μπορεί να υιοθετήσει και την άσκηση μέσα σε αυτόν. Έτσι λοιπόν αυτό το αβίαστα κομψό και χαλαρό στυλ είναι εδώ για να μείνει οπότε ήρθε η ώρα να επενδύσεις.

Πώς να φορέσεις το athleisure στυλ

Κάνε mix διάφορα κομμάτια της ντουλάπας σου όπως αθλητικά παντελόνια με δερμάτινα jackets ή sneakers με φορέματα. Όσον αφορά στα αξεσουάρ, δε χρειάζεται να το παρακάνεις. Ένα απλό καπέλο του baseball, ένα backpack, ένα ζευγάρι γυαλιά aviator και σκουλαρίκια κρίκοι θα είναι τέλεια.

Το να υιοθετήσεις το athleisure στην καθημερινότητα σου απαιτεί να αναγνωρίζεις πότε είναι κατάλληλο να το φοράς και πότε όχι. Σίγουρα δεν είναι το στυλ που ταιριάζει σε μια συνέντευξη ή έναν γάμο. Είναι τέλειο όμως για τη βόλτα σου για καφέ για την εργασία σου ή για ψώνια.

Tip of the week:

Για να φορέσεις σωστά το athleisure ακολούθησε τον εξής κανόνα: όσο πιο casual είναι η περίσταση που πρέπει να πας, τόσο πιο λειτουργικό και σωστό θα είναι το athleisure, όσο πιο  επίσημη η περίσταση και η τοποθεσία τόσο καλύτερα θα είναι τα ready to wear outfits.

Τι: Πώς να φορέσεις το athleisure στυλ κάθε μέρα.

Πώς: Κάνοντας mix αθλητικά κομμάτια της ντουλάπας σου με ready-to-wear.

Γιατί: Επειδή είναι άνετο πρακτικό και stylish.

Πού: Στη βόλτα σου για καφέ, στην εργασία σου ή στα ψώνια.

Πότε: Κάθε μέρα κι όλες τις εποχές.

Στο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…
Ελλαδικό