Περίπου δύο φορές το χρόνο όλοι κάνουμε αλλαγή στην ντουλάπα μας τα χειμερινά με τα καλοκαιρινά και το αντίθετο. Συνήθως βρίσκουμε ρούχα ξεχασμένα που δεν τα φορέσαμε γιατί απλά δεν τα χρειαστήκαμε. Όμως έτσι γεμίζουμε την ντουλάπα μας χωρίς λόγο.

Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους για το πώς να κάνεις χώρο στην ντουλάπα σου, να εξοικονομήσεις χρήματα και να έχεις και τέλειο στυλ.

Μην αγοράζεις κάτι μόνο για μία περίσταση

Όλοι το έχουμε κάνει. Τη μια φορά ήταν ένα γάμος, την άλλη ένα party, ένα event κ.α. Όταν σε προσκαλούν κάπου συνήθως θέλεις να φορέσεις κάτι ιδιαίτερο και καινούριο με αποτέλεσμα να αγοράζεις πολύ συγκεκριμένα κομμάτια. Προσπάθησε να έχεις στην ντουλάπα σου απλά και διαχρονικά κομμάτια που με διαφορετικά αξεσουάρ θα φαίνονται πάντα σαν καινούρια.

Μην αγοράζεις ή φυλάς κάτι που δεν σου κάνει

Είναι σύνηθες να κρατάμε στην ντουλάπα μας κάτι που δε μας κάνει σε νούμερο με την ελπίδα πως κάποτε θα ξαναμπούμε σε αυτό το size. Με την ίδια λογική μπορεί να αγοράσουμε ένα μικρότερο νούμερο. Παρ’όλα αυτά είναι λάθος να γεμίζουμε την ντουλάπα με ρούχα που δε μας κάνουν. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αν κάτι δε σου κάνει χάρισε το.

Μην αγοράζεις ή φυλάς κάτι που δεν σου ταιριάζει

Πολλές φορές αγοράζουμε κάτι επειδή είναι της μόδας ή επειδή το είδαμε σε κάποιον άλλον και μας άρεσε. Αυτό δε σημαίνει πως θα ταιριάζει και σε εμάς. Αν δε νιώθουμε αυτοπεποίθηση όταν φοράμε ένα ρούχο, τότε δεν έχει θέση στην ντουλάπα μας.

Μην αγοράζεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι σε προσφορά

Πολλές φορές οι μεγάλες εκπτώσεις μας παρασύρουν και κάνουμε περιττές αγορές. Εννοείται πως αν βρεις κάτι σε πολύ καλή τιμή και το χρειάζεσαι θα το πάρεις. Αλλά αν αγοράσεις κατι μόνο και μόνο επειδή ήταν σε προσφορά και δε το φορέσεις, τότε είναι καθαρά σπατάλη χρημάτων.

Όταν αγοράζεις κάτι, ξεφορτώσου κάτι άλλο

Αν θες να διατηρήσεις την ντουλάπα σου οργανωμένη, υιοθέτησε τον κανόνα ”ένα μέσα- ένα έξω”. Κάθε φορά που θα ψωνίζεις κάτι καινούριο θα πρέπει οπωσδήποτε να δώσεις κάτι άλλο στη θέση του. Έτσι θα σκέφτεσαι τις αγορές σου πριν τις κάνεις. Θα αγοράζεις μόνο κάτι που θες πολύ, αλλιώς για οτιδήποτε περιττό που αγοράζεις θα πρέπει να ξεφορτωθείς από την ντουλάπα σου κάτι που αγαπάς!

Tip of the week:

Φρόντισε να έχεις κάποια κομμάτια κλειδιά στην ντουλάπα σου που θα κάνουν την καθημερινότητα σου πιο εύκολη. Ένα τζιν παντελόνι, μερικά t-shirts, ένα λευκό πουκάμισο, ένα blazer, ένα μαύρο φόρεμα κι ένα παλτό.

Τι: Αποσυμφόρησε την ντουλάπα σου ψωνίζοντας έξυπνα

Πώς: Κάνοντας αγορές που σε συμφέρουν

Γιατί: Για να μπορείς να έχεις τον έλεγχο στην ντουλάπα σου

Πού: Στην ντουλάπα σου

Πότε: Όλο το χρόνο

Στο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…
Ελλαδικό