Στο προηγούμενο αρθρο ξεκινήσαμε να βλέπουμε τρόπους για να κάνεις έξυπνες αγορές για να οργανώσεις την ντουλάπα σου, να εξοικονομήσεις χρήματα και να έχεις και τέλειο στυλ.

Σε αυτό το άρθρο θα ολοκληρώσουμε προσθέτοντας μερικά tips ακόμα. Πάμε να τα δούμε.

Μην υπερβάλλεις όταν βγαίνεις για ψώνια

Μερικές φορές χάνουμε τον έλεγχο όταν ψωνίζουμε κι αγοράζουμε ό,τι πιο περιττό. Πριν βγεις κάνε μια λίστα τι είναι αυτό που σου λείπει και χρειάζεσαι και κινήσου σε λογικά πλαίσια.

Προσπάθησε να ανακαλύπτεις καινούρια brands και μαγαζιά

Είναι ωραίο να ξέρεις τι σου αρέσει και να κινείσαι σε brands και μαγαζιά που αγαπάς. Αλλά υπάρχουν πολλές καινούριες επιλογές να ανακαλύψεις πολύ ιδιαίτερες και stylish που ακόμα δεν έχει ανακαλύψει αρκετός κόσμος. Κάνε έρευνα λοιπόν.

Πάρε την απόφαση να πετάξεις πράγματα από την ντουλάπα σου

Σε αρκετούς ανθρώπους δεν αρέσει να αποχωρίζονται τα ρούχα τους γιατί μπορεί να τα έχουν συνδέσει με αναμνήσεις. Έτσι όμως δεν πρόκειται να αδειάσεις ποτέ την ντουλάπα σου. Βάλε ένα στοίχημα με τον εαυτό σου και τσέκαρε πόσες φορές θα φορέσεις ένα ρούχο το επόμενο εξάμηνο. Αν δεν το φορέσεις ποτέ, τότε ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς.

Φτιάξε μια ”στολή”

Βρες ποιο είναι το στυλ σου, τι σε αναδεικνύει, τι σε εκφράζει κι υιοθέτησε αυτή τη φόρμουλα όταν επιλέγεις νέα κομμάτια. Δε σου λέω να αγοράσεις 10 skinny jeans επειδή σου πηγαίνουν. Απλά βρες το στυλ σου και κινήσου σε αυτό το ύφος.

Να θυμάσαι τι έχεις στην ντουλάπα σου

Είναι πολύ λογικό να ξεχνάμε τι βρίσκεται στην ντουλάπα μας. Υπάρχουν ρόυχα μας που έχουν να δουν το φως της μέρας για χρόνια. Πριν αποφασίσεις να ψωνίσεις κάτι καινούριο, σιγουρέψου πως έχεις εικόνα τι ακριβως έχεις στην ντουλάπα σου. Αυτο θα σε βοηθήσει από το να αγοράσεις πράγματα που ήδη έχεις.

Επένδυσε στα κομμάτια που ήδη έχεις

Μην υποτιμάς τα ρούχα που υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα σου. Μπορείς να επιδιορθώσεις, να μεταποιήσεις κάτι παλιό και να το φέρεις στην σημερινή μόδα κι έτσι να ξαναφορέσεις παλιότερα σου ρούχα. Είναι προτιμότερο να δώσεις λίγα χρήματα να διορθώσεις κάτι από το να αγοράζεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Tip of the week:

Φρόντισε να έχεις κάποια κομμάτια κλειδιά στην ντουλαπας σου που θα κάνουν την καθημερινότητα σου πιο εύκολη. Ένα τζιν παντελόνι, μερικά t-shirts, ένα λευκό πουκάμισο, ένα blazer, ένα μάυρο φόρεμα κι ένα παλτό.

Τι: Αποσυμφόρησε την ντουλάπα σου ψωνίζοντας έξυπνα

Πώς: Κάνοντας αγορές που σε συμφέρουν

Γιατί: Για να μπορείς να έχεις τον έλεγχο στην ντουλάπα σου

Πού: Στην ντουλάπα σου

Πότε: Όλο το χρόνο

Όλο το χρόνοΣτο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…

Ελλαδικό