Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του στυλ, ύφος και τρόπο ντυσίματος. Υπάρχουν βέβαια κανόνες και συμβουλές που ισχύουν για όλους. Το θέμα είναι να υιοθετούμε ό,τι μας ταιριάζει και μας αναδεικνύει.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τους άνδρες και θα δώσουμε συμβουλές για
σωστό ντύσιμο και διαχρονικό στυλ.

Επενδύστε σε ένα καλό ρολόι

Έχει ειπωθεί πως τα ρολόγια είναι σαν έργα τέχνης. Είναι από τα λίγα αξεσουάρ που
έχει τη δυνατότητα να φορέσει ένας άνδρας. Επιλέξτε το ρολόι σας ανάλογα το στυλ
σας. Φροντίστε να είναι βολικό, λειτουργικό, άνετο στον καρπό κι ανθεκτικό στην
καθημερινή χρήση.

Style my day timeless style (2)

Σωστή εφαρμογή στο κοστούμι

Το κλειδί για να δείχνει ένα κοστούμι ωραίο είναι η σωστή εφαρμογή. Οπότε είναι σχεδόν σίγουρο πως δε θα αποφύγετε τη μεταποίηση εφόσον αγοράσετε κάτι έτοιμο, εκτός αν ραφτεί πάνω σας εξαρχής. Μια διαχρονική επιλογή είναι τα σκουρόχρωμα κοστούμια με διπλό κουμπί.

Style my day timeless style

Επενδύστε σε καλά ζευγάρια παπουτσιών

Το διαχρονικό πάντα θα συνάδει με το απλό. Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι παπουτσιών, όχι σε πολύ έντονο χρώμα ή σχέδιο. Οτιδήποτε εκκεντρικό μπορεί να είναι ωραίο τώρα, αλλά γρήγορα θα κουράσει.

Style my day timeless style (4)

Σωστό σιδέρωμα στα πουκάμισα

Τα πουκάμισα είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τους άνδρες. Όλα τα πουκάμισα μπορούν να αναβαθμίσουν μια εμφάνιση αρκεί να είναι καλά σιδερωμένα. Προσοχή στις λεπτομέρειες. Γενικά αποφύγετε τα πολύ έντονα σχέδια εκτός φυσικά κι αν μπορείτε να τα υποστηρίξετε. Όσον αφορά στο κολάρο να επιλέγετε αυτά που μπορούν να σταθούν και χωρίς γραβάτα μέσα από ένα σακάκι.

Style my day timeless style (6)

Ντύσου ανάλογα την περίσταση

Το θέμα δεν είναι μόνο να ντυνόμαστε σωστά αλλά να ταιριάζουν κι αυτά που επιλέξαμε στην εκάστοτε περίσταση. Το χειρότερο ντύσιμο είναι αυτό που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ξεχωρίστε τις καταστάσεις και μη φοράτε τα ίδια παντού. Αλλιώς θα ντυθείτε στη δουλειά, στη βόλτα, σε ένα επίσημο γεύμα ή σε μια χαλαρή βόλτα.

Φροντίστε την εμφάνιση σας

Εννοείται πως οι άνδρες πρέπει να φροντίζουν την εμφάνιση τους, το δέρμα τους, τα μαλλιά τους και τα νύχια τους. Επίσης η φροντίδα των ρούχων είναι πολύ σημαντική. Η σωστή χρήση στα ρούχα θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους. Είναι πολύ σημαντικό το πώς κρεμάμε τα ρούχα μας και το πώς τα καθαρίζουμε.

Style my day timeless style (3)

Νιώστε αυτοπεποίθηση

Αυτό που πάντα θα εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που κινείστε και συμπεριφέρεστε κι όχι η μάρκα που φοράτε. Πρώτα δώστε έμφαση στην εσωτερική εμφάνιση και νιώστε όμορφα.

Tip of the week:

Όσον αφορά στα παπούτσια. Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι παπουτσιών στρογγυλεμένο μπροστά. Δε θα είναι ποτέ εκτός μόδας. Τα πολύ μυτερά ή τα πολύ έντονα τετράγωνα στην πραγματικότητα είναι πολύ άβολα, άλλωστε κανείς δεν έχει πόδια σε αυτό το σχήμα.

Τι: Πώς να ντυθούν σωστά και διαχρονικά οι άνδρες

Πώς: Με σωστή φροντίδα της εξωτερικής και εσωτερικής εμφάνισης

Γιατί: Για διαχρονικό στυλ

Πού: Σε οποιαδήποτε περίσταση κι αν βρεθεί

Πότε: Πάντα

Στο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…

Ελλαδικό
Maria Chrisaidi
Η Μαρία Χρυσαϊδη αγαπά τη μόδα και το στυλ! Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Φιλοσ/κή στο τμήμα Φ.Π.Ψ., ο χώρος της μόδας όμως ήταν αυτός που την κέρδισε. Σκοπός της από τη στήλη "Style My Day" είναι να γνωρίσουμε τη μόδα και το στυλ και να εμπνευστούμε!