Τα μαγιό είναι ένα βασικό  κεφάλαιο της γκαρνταρόμπας μας. Οι επιλογές είναι πολλές. Πώς όμως να επιλέξουμε το κατάλληλο;

 Παρακάτω θα δούμε αλήθειες και μύθους για το τι ισχύει για αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό κομμάτι της ντουλάπας μας, αλλά και έξυπνα shopping tips!

Μύθος    : Μην επιλέγεις λευκό μαγιό.

Τι ισχύει: Τα λευκά μαγιό έχουν μια nude ενίσχυση για να μη διαφανίζουν! Οπότε μην ανησυχείς!

Μύθος    : Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια του μαγιό, τόσο το καλύτερο.

Τι ισχύει: Το extra ύφασμα μπορεί να δώσει έμφαση στα σημεία που θέλεις να ”κρύψεις”. Για παράδειγμα τα μαγιό σορτς μπορούν να πιέσουν την περιοχή γύρω από την κοιλιά προκαλώντας την εικόνα του ”σωσιβίου” , ενώ ένα μπικίνι με σχοινάκι σου δίνει την άνεση να το προσαρμόσεις χωρίς να σε πιέζει.

Μύθος    : Φόρεσε μαύρο για να δείχνεις πιο αδύνατη.

Τι ισχύει: Εκτος από το μαύρο,τo navy blue, το καφέ και το σκούρο πράσινο επιτυγχάνουν το ίδιο ακριβώς τρικ. Επίσης οι κάθετες, οι διαγώνιες γραμμές καθώς και τα μικροσκοπικά prints μπορουν να δώσουν την αίσθηση ενός πιο αδύνατου σώματος.

Gorgeous woman with a hat in her hand standing on the beach

Μύθος    : Στα μαγιό αγόρασε το ίδιο size όπως και στα τα ρούχα.

Τι ισχύει: Τυπικά οι γραμμές των μαγιό είναι μικρότερες από τα ρούχα (π.χ. το Small μπορεί να αντιστοιχεί σε XSmall , το Μedium σε Small κλπ..) κι αυτό γιατί πρέπει να εφαρμόζουν σωστά.

 Πώς να διατηρήσεις το μαγιό σου σε άριστη κατάσταση

  •  Πλύνε στο χέρι το μαγιό σου με δροσερό νερό και απορρυπαντικό ρούχων.
  • Να πλένεις το μαγιό σου με καθαρό νερό καθε φορα που το φοράς ακόμα κι αν δεν το έχεις βρέξει, για να απομακρύνεις το αντιηλιακό, τον ιδρώτα και τα λάδια σώματος.
  • Απαλά στρίψε το μαγιό σου χωρίς να το στύψεις, ώστε να φύγει το πολύ νερό, ύστερα άφησε το να στεγνώσει χωρίς να το εκθέσεις απευθείας στον ήλιο.
  • Να προσπαθεις να μη φοράς το ίδιο μαγιό δύο φορές στην σειρά γιατι θα ξεχειλώσει. Δώσε του ενα 24ωρο να «ξεκουραστεί» και η ελαστίνη του να επανέλθει στο αρχικό της σχήμα.
  • Απόφυγε την επαφή με σκληρές επιφάνειες όπως βράχους, πέτρες ,ξύλα  και τσιμέντο ώστε να αποφευχθούν τυχόν «τραβήγματα».

Shopping Tips of the week:

Πριν αγοράσεις το μαγιό σου κι όσο είσαι ακόμα στο δοκιμαστήριο, καλό θα είναι να κάνεις κάποιες βασικές κινήσεις ώστε να μην σε απογοητεύσει η επιλογή σου στην συνέχεια! Τα παρακάτω tips ισχύουν και για τα εσώρουχα!

  • Σήκωσε ψηλά τα χέρια σου. Αν ανεβαίνει το σουτιέν του μπικίνι σου προς τα πάνω τότε δεν είναι σωστό το size.
  • Σκύψε μπροστά. Το στήθος υπερβαίνει το σουτιέν;
  • Κατέβασε τα χέρια σου στο πλάι του κορμού σου. Βγαίνει το στήθος σου από τα πλάγια μέρη του μαγιό σου;
  • Χαλάρωσε τους ώμους; Πέφτουν οι ράντες?
  • Κάθισε. Νιώθεις να εφαρμόζει σωστά το κάτω μέρος ή μετακινείτε;

Τι: Μύθοι και shopping tips για τα μαγιό

Πώς: Διάβασε το  πάραπάνω άρθρο και δες τι ισχύει πραγματικά

Γιατί: Για να επιλέξεις το σωστό μαγιό.

Πού: Στην παραλία και στις διακοπές σου.

Πότε: Όλο το καλοκαίρι.

Όλο το χρόνοΣτο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…

Ελλαδικό