Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την προστασία των ματιών μας. Όπως επίσης, είναι απαραίτητο αξεσουάρ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κυρίως σε εμάς που ζούμε στην Ελλάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλιοφάνειας συγκριτικά με άλλες χώρες. Με τόση ποικιλία σχεδίων όμως, είναι απόλυτα φυσικό να μην μπορείς να αποφασίσεις ποιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου θέλεις!

Πώς θα ξέρεις ποιος σκελετός ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου και ποιος αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου; Μην ανησυχείς! Παρακάτω θα λυθούν όλες σου οι απορίες και θα δεις τι σου ταιριάζει ακριβώς ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου.

Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου μου;

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου μας. Έχεις σχήμα καρδιάς, οβάλ, τετράγωνο, στρογγυλό; Πώς θα το καταλάβεις;  Πιάσε τα μαλλιά σου πίσω, πήγαινε μπροστά από έναν καθρέφτη και  κοίταξε ευθεία μπροστά. Τράβηξε μια selfie το πρόσωπο σου!  Σύγκρινε τη φωτογραφία που τράβηξες με τα παρακάτω σχέδια να δεις με ποιο μοιάζει!

Οβάλ Σχήμα Προσώπου

Εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία προσώπου είσαι από τις τυχερές γιατί σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα σχέδια σκελετών σε γυαλιά. Τα θετικά του να έχεις οβάλ πρόσωπο είναι πως υπάρχει μια ισορροπία στις αποστάσεις των χαρακτηριστικών. Πριν επιλέξεις σχέδιο τσέκαρε το χρώμα να ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματος σου. Σε γενικές γραμμές τα μεγάλα γυαλιά ηλίου  και οι σκουρόχρωμοι σκελετοί είναι αρκετά κολακευτικοί και αναδεικνύουν τα ζυγωματικά ενός οβάλ προσώπου!

Καρδιά Σχήμα Προσώπου

Τα πρόσωπα με σχήμα καρδιάς έχουν συνήθως φαρδύ μέτωπο και μικρότερο πηγούνι. Οι καλύτερες επιλογές σε γυαλιά γι αυτήν την κατηγορία είναι οι cat-eye σκελετοί  (γατίσιο σχήμα), όπως και οι σκελετοί – πεταλούδα και γενικότερα μικρότερου μεγέθους ζευγάρια γυαλιών γιατί τα μεγάλα θα καλύψουν αρκετά το πρόσωπο.  Μια άλλη επιλογή είναι ελαφρώς έγχρωμοι φακοί και σκελετοί σε έντονες αποχρώσεις και prints που θα τονίσουν την περιοχή των ματιών και θα «μαλακώσουν» το  κάτω μέρος του προσώπου!

Τετράγωνο Σχήμα Προσώπου

Έχετε τετράγωνο σχήμα προσώπου; Να τι πρέπει να γνωρίζεται σε αυτήν την περίπτωση: τα χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας προσώπου  είναι το φαρδύ μέτωπο,τα μεγάλα ζυγωματικά και η έντονη γνάθος. Αν λοιπόν έχετε έντονα χαρακτηριστικά επιλέξτε μεγάλα γυαλιά ηλίου.Απλά θυμηθείτε να αποφύγετε σκελετούς με πολλές γωνίες γιατί αυτό θα σκληρύνει το πρόσωπο σας.

Στρογγυλό Σχήμα Προσώπου

Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν συνήθως το ίδιο πλάτος και ύψος, ίδια δηλαδή απόσταση οριζόντια και κάθετα. Όταν επιλέγετε γυαλιά να προτιμάτε σκελετούς που είναι μεγαλύτεροι από το φαρδύτερο μέρος του προσώπου σας. Αποφύγετε λοιπόν τους στρογγυλούς σκελετούς καθώς αυτοί δεν κολακεύουν σε αυτήν την περίπτωση και αντί αυτού προτιμήστε ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα για να δημιουργήσετε γωνίες. Κι αν σας αρέσουν οι σκελετοί με κοσμήματα και σχέδια, τότε αυτό είναι τέλειο γιατί όχι μόνο προσδίδουν κομψότητα αλλά δίνουν και μια ανορθωτική αίσθηση στο πρόσωπο σας!

Tip of the week:

Όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου να προσέχετε ότι ο φακός τους σας προστατεύει από τη UVA και UVB ακτινοβολία παράλληλα.

Τι: Τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου.

Πού: Οπουδήποτε χρειάζεται να τα φορέσεις στη διάρκεια της ημέρας.

Γιατί: Επειδή χρειάζεται να προστατεύεις την περιοχή των ματιών σου.

Πώς: Επιλέγοντας το σωστό ζευγάρι γυαλιών ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου.

Πότε: Όποτε έχει ήλιο!

Στο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…
Ελλαδικό
Maria Chrisaidi
Η Μαρία Χρυσαϊδη αγαπά τη μόδα και το στυλ! Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Φιλοσ/κή στο τμήμα Φ.Π.Ψ., ο χώρος της μόδας όμως ήταν αυτός που την κέρδισε. Σκοπός της από τη στήλη "Style My Day" είναι να γνωρίσουμε τη μόδα και το στυλ και να εμπνευστούμε!