Στο προηγούμενο άρθρο ξεκινήσαμε να αναλύουμε τους σωστούς συνδυασμούς  χρωμάτων στα αντρικά πουκάμισα, γραβάτες, σακάκια και παντελόνια. Είδαμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε το λευκό και γαλάζιο πουκάμισο καθως και τους κανόνες που ισχύουν για το πουκάμισο και τη γραβάτα.

Σε αυτό το άρθρο θα ολοκληρώσουμε τους χρωματικούς συνδυασμούς. Πάμε να δούμε πώς να συνδυάσεις τα ροζ πουκάμισα, τα καρό κα τα ριγέ.

Ροζ Πουκάμισο Συνδυασμοί

Το απαλό ροζ είναι ένα φρέσκο χρώμα που σπαει τη μονοτονία στα πουκάμισα. Μπορεί να συνδυαστεί  με navy, γκρι και μπεζ κοστούμια. Οι γραβάτες που αναδεικνύουν ένα ροζ πουκάμισο είναι και αυτες που κάνουν αντίθεση π.χ. μπλε (δίνει περισσότερη ένταση στο ροζ) , αλλά και αυτές που κινούνται σε παρόμοιους χρωματισμούς π.χ πιο έντονο ροζ.

Ροζ Πουκάμισο – Navy Μπλε Κοστούμι

Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός είναι από τους πιο ωραίους.Το ροζ αναδεικνύει το μπλε και το μπλε αναδεικνύει το ροζ. Η γραβάτα που μπορείς να συνδυάσεις σε αυτή την περίπτωση για πιο safe αποτέλεσμα είναι μια navy μπλε ,είτε μονόχρωμη ,είτε με ριγές, ή πουά. Επίσης μπορείς να κινηθείς και σε ροζ τόνους, πιο σκούρους φυσικα από το πουκάμισο.

Ροζ Πουκάμισο – Γκρι Κοστούμι

Με το γκρι κοστούμι οι αποχρώσεις του ροζ που ανταποκρίνονται πολύ σωστα είναι το βιολετί, το απαλό μωβ και φυσικά το ανοιχτό ροζ. Αντίστοιχα μπορείς να επιλέξεις γραβάτες σε μπορντό,γκρί και μωβ.

Ροζ Πουκάμισο – Μπεζ Κοστούμι

Οι γήινοι τόνοι ταιριάζουν πολύ στο ροζ. Από το μπεζ της άμμου μέχρι το καφέ. Δώσε ένταση στη γραβάτα διαλέγοντας παρόμοιες αποχρώσεις , πιο έντονες όμως.

Καρό πουκάμισα

Όσον αφορά στα καρό πουκάμισα φρόντισε η γραβάτα σου να είναι πιο σκούρα απο αυτά. Οι μονόχρωμες γραβάτες σίγουρα είναι πιο ασφαλής επιλογή ,για πιο statement όμως αποτέλεσμα επίλεξε μία με ζωηρό μοτίβο.

Ριγέ πουκάμισα

Στην ιδια λογική με τα καρό πουκάμισα κινούμαστε και στα ριγέ. Απλά έχε στο νου σου πως αν επιλέξεις μια ριγέ γραβάτα, οι ρίγες του πουκάμισου και της γραβάτας να έχουν διαφορετικό πάχος για να ξεχωρίζουν. Τέλος σε ένα ριγέ πουκάμισο ταιριάζουν και γραβάτες με μικρό πουά μοτίβο.

Tip of the week:

Όλα είναι θέμα σωστών αποχρώσεων και τόνων στα χρώματα. Για να μην κάνεις ποτέ λάθος θα προσέχεις η γραβάτα να είναι πιο σκούρα από το πουκάμισο. Παρόμοιες αποχρώσεις μπορούν να έχουν ωραίο αποτέλεσμα, απλά πρόσεξε να μπορείς να ξεχωρίσεις τη γραβάτα από το πουκάμισο έχοντας έστω ένα τόνο διαφορά.

Τι: Τα χρώματα που πρέπει να συνδυάσεις σε πουκάμισο, γραβάτα και κοστούμι.

Πώς : Κάνοντας του σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Γιατί : Τα πουκάμισα, οι γραβάτες και τα κοστούμια είναι βασικά κομμάτια της αντρικής ντουλάπας.

Πού: Οπουδήποτε χρειάζεται να φορεθεί Κοστούμι.

Πότε: Πάντα.

Στο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…
Ελλαδικό