Πουκάμισα, γραβάτες, σακάκια, παντελόνια… Είναι όλα σημαντικά κομμάτια της αντρικής ντουλάπας και με τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων μπορούμε να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Ποιοι είναι όμως οι σωστοί συνδυασμοί; Παρακάτω θα δούμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό χρωματικών συνδυασμών σε πουκάμισα, γραβάτες και κοστούμια.

Κανόνες για Πουκάμισο και Γραβάτα

Σίγουρα δεν πρόκειται να κάνεις λάθος αν διαλέξεις τα κλασσικά χρώματα όπως λευκό, γαλάζιο και απαλό ροζ. Σου δίνουν την ελευθερία να κάνεις περισσότερους συνδυασμούς. Αν επιλέξεις πουκάμισα με print όπως ριγέ και καρό προτίμησε κλασσικούς χρωματισμούς για πιο σωστό αποτέλεσμα. Αν θες να συνδυάσεις μια πιο επίσημη γραβάτα με print, πχ ρίγες προτίμησε την πιο λεπτή ρίγα και απαλά χρώματα για διαχρονικό αποτέλεσμα.

Λευκό Πουκάμισο Συνδυασμοί

Γενικότερα προτιμάμε το λευκό πουκάμισο λόγω ευκολίας, καθώς ταιριάζει με όλα και είναι διαχρονικό. Δε σε περιορίζει στο χρώμα γραβάτας και κοστουμιού. Μπορείς να βάλεις ό,τι θες χωρίς να το πολύ σκεφτείς. Είναι ιδανικό τόσο για επίσημες εμφανίσεις όσο και για πιο casual.

 

Λευκό Πουκάμισο – Μαύρο Κοστούμι

Είναι ο πιο κλασσικός συνδυασμός και μπορείς να παίξεις με όποιο χρώμα θες στις γραβάτες.

Λευκό Πουκάμισο – Γκρι Κοστούμι

Το λευκό και το γκρι είναι ουδέτερα χρώματα γι αυτό και μπορούμε να συνδυάσουμε γραβάτες σε πιο ζεστούς χρωματισμούς όπως το κόκκινο της Βουργουνδίας. Φυσικά ταιριάζει με μπλε και γκρι γραβάτα.

Λευκό Πουκάμισο – Navy Μπλε Κοστούμι

Είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός για τον σύγχρονο άντρα. Μπορείς να συνδυάσεις γραβάτες στην ίδια απόχρωση με το κοστούμι. Για περισσότερη ένταση ταίριαξε γραβάτες σε γήινους τόνους όπως καφέ, μπορντό και πράσινο.

 

Λευκό Πουκάμισο – Μπεζ Κοστούμι

Σε αυτό το χρωματικό συνδυασμό από τις πιο ωραίες αποχρώσεις σε γραβάτα είναι το μπλε. Μπορείς να παίξεις σε διάφορους τόνους από γαλάζιο μέχρι Navy blue. Φυσικά μπορείς να επιλέξεις ριγέ γραβάτες σε αυτά τα χρώματα.

Γαλάζιο Πουκάμισο Συνδυασμοί

Το μπλε είναι μια από τις καλύτερες αποχρώσεις αν θες να αντικαταστήσεις το λευκό πουκάμισο. Σου δίνει πολλές επιλογές για συνδυασμούς στη χρωματική παλέτα. Μπορείς να επιλέξεις γραβάτες σε πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε όπως navy μπλε αλλά και γραβάτες με σχέδια στις ίδιες αποχρώσεις. Για ακόμα πιο ενδιαφέρον στυλ επίλεξε γραβάτες στις αποχρώσεις του πράσινου.

Μπλε Πουκάμισο – Γκρι Κοστούμι  

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να δώσεις ένταση στο χρώμα της γραβάτας οπότε μπορείς να διαλέξεις γραβάτες σε σκούρες μπλε αποχρώσεις ή εναλλακτικά σε ροζ, μωβ και βιολετί αποχρώσεις.

 

Μπλε Πουκάμισο – Μπεζ Κοστούμι

Για πιο σωστό αποτέλεσμα εδώ θα κινηθείς σε κλασσικούς χρωματισμούς στη γραβάτα. Το πιο safe είναι το μπλε και τα prints σε αυτές τις αποχρώσεις.

Μπλε Πουκάμισο – Navy Μπλε Κοστούμι

Σε αυτόν τον συνδυασμό για να αποφύγεις τη μονοτονία μπορείς να δώσεις ένταση επιλέγοντας γραβάτες με ιδιαίτερο print όπως ριγέ, πουά και καρό. Επίσης το κόκκινο ταιριάζει δίνοντας έμφαση στους μπλε χρωματισμούς.

Tip of the week :

Όλα είναι θέμα σωστών αποχρώσεων και τόνων στα χρώματα. Για να μην κάνεις ποτέ λάθος Θα προσέχεις η γραβάτα να είναι πιο σκούρα από το πουκάμισο. Παρόμοιες αποχρώσεις μπορούν να έχουν ωραίο αποτέλεσμα απλά πρόσεξε να μπορείς να ξεχωρίσεις τη γραβάτα από το πουκάμισο έχοντας έστω ένα τόνο διαφορά.

Τι: Τα χρώματα που πρέπει να συνδυάσεις σε πουκάμισο, γραβάτα και κοστούμι.

Πώς : Κάνοντας του σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Γιατί : Τα πουκάμισα, οι γραβάτες και τα κοστούμια είναι βασικά κομμάτια της αντρικής ντουλάπας.

Πού: Οπουδήποτε χρειάζεται να φορεθεί Κοστούμι.

Πότε : Πάντα.

Στο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…
Ελλαδικό