Συνήθως την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ντουλάπα μας. Είναι η περίοδος που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποια ρούχα φοράμε, ποια όχι και τόσο και ποια δε φοράμε καθόλου. Φυσικά υπάρχει και η λύση της μεταποίησης. 

Όπως και να έχει σίγουρα θα γεμίσουμε μια τσάντα τουλάχιστον με ρούχα που ίσως έχουμε βαρεθεί, δε μας αρέσουν πια, έχουν ταλαιπωρηθεί αλλά δεν είναι και για τον κάδο σκουπιδιών. Αυτά τα ρούχα μπορεί να είναι για εμάς άχρηστα, για κάποιους άλλους όμως μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα. Από την στιγμή λοιπόν που δε θα τα πετάξουμε μιλάμε για ανακύκλωση ρούχων. 

Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους επαναχρησιμοποίησης ρούχων. 

  1. Αν γνωρίζουμε κάποιους ανθρώπους ή οικογένειες που τα έχουν ανάγκη φυσικά είναι ο πρώτος τρόπος να βοηθήσουμε, χαρίζοντας τα κατευθείαν.
  2. Σε φιλανθρωπικές – ανθρωπιστικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως: το Χαμόγελο του παιδιού, η Κιβωτός του κόσμου, τα Παιδικά χωριά SOS, οι Γιατροί του κόσμου, Praksis κ.α. 
  3. Σε ιδρύματα αστέγων.
  4. Στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης της Recycomό που μπορείτε να ρίξετε όχι μόνο ρούχα, αλλά και λευκά είδη, παπούτσια κ.τ.λ. 
  5. Στα καταστήματα της H&M υπάρχουν ειδικοί κάδοι όπου μπορείτε να δώσετε ό,τι υφάσματα έχετε και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε κι ένα εκπτωτικό κουπόνι για τις αγορές σας. 
  6. Σε καταστήματα SecondHand. 

Η ανακύκλωση ρούχων είναι ένας τρόπος να ζεις φιλικά προς το περιβάλλον και μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη. 

Tip of the week: 

Η μεταποίηση ρούχων είναι ένα είδος ανακύκλωσης. Αν λοιπον θεωρείς πως κάποια ρούχα είναι εκτός μόδας πια, κάνοντας κάποιες μικρές παρεμβάσεις μπορείς να τα επαναφέρεις στο προσκήνιο. 

Τι: Ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση ρούχων 

Πού: Σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά και καταστήματα. 

Γιατί: Βοηθάμε τους συναθρώπους μας και συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη 

Πώς: Χαρίζοντας ρούχα που δε μας χρησιμεύουν πλέον. 

Πότε: Κάθε φορά που κάνουμε εκκαθάριση στην ντουλάπα μας. 

Στο «Style My day» θα μιλήσουμε για στυλ και θα γνωρίσουμε τη μόδα. Θα δώσουμε έξυπνες συμβουλές και θα εμπνευστούμε! Γιατί ένα ξεχωριστό στυλ ξεκινάει από τη γνώση των βασικών στοιχείων της μόδας…
Ελλαδικό
Maria Chrisaidi
Η Μαρία Χρυσαϊδη αγαπά τη μόδα και το στυλ! Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Φιλοσ/κή στο τμήμα Φ.Π.Ψ., ο χώρος της μόδας όμως ήταν αυτός που την κέρδισε. Σκοπός της από τη στήλη "Style My Day" είναι να γνωρίσουμε τη μόδα και το στυλ και να εμπνευστούμε!