Μπορεί όσο είσαι σπίτι να μη βάφεσαι, και καλά κάνεις γιατί ξεκουράζεις το δέρμα σου, τα πινέλα σου όμως έχουν ήδη αρκετή ποσότητα make up, ρουζ ή σκιάς από προηγούμενες χρήσεις.

Η σωστή φροντίδα των πινέλων του μακιγιάζ σου είναι απαραίτητη. Ίσως είναι μια διαδικασία που σε κουράζει και συχνά αμελείς, παρόλα αυτά είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να την πάρεις σοβαρά. Το διάστημα αυτό που διανύουμε ενδείκνυται για τη σωστή υγιεινή άλλωστε.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορους τρόπους για να τα καθαρίσεις, όπως με κρεμοσάπουνο , μπάρα σαπουνιού, σαμπουάν, ελαιόλαδο.

Με Κρεμοσάπουνο: σ’ ένα σφουγγαράκι βάλε πάνω ελάχιστο κρεμοσάπουνο. Βρέξε το πινέλο σου και καθάρισε το πάνω στο σφουγγαράκι ή στην παλάμη σου με το σαπούνι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου στις τρίχες, Ξέβγαλε καλά και στέγνωσε το ταμποναριστά πάνω σε χαρτί κουζίνας. Άφησε το να στεγνώσει τοποθετώντας το οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα.

Με μπάρα σαπουνιού: Κάτω από τρεχούμενο νερό, βρέξε το σαπούνι και το πινέλο σου (προσοχή: απαλά τις τρίχες του πινέλου), ακούμπησε το πάνω στο σαπούνι και καθάρισε το κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Στέγνωσε το όπως παραπάνω.

Με ελαιόλαδο: Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ, βούτηξε το πινέλο σου και δούλεψε το με κυκλικές κινήσεις πάνω σε ένα σφουγγαράκι ή στην παλάμη σου. Ο τρόπος αυτός είναι ιδανικός για να καθαρίσεις τα μικρά πινέλα, με τα οποία απλώνεις το eyeliner και το κραγιόν. Δε χρειάζεται ξέβγαλμα.

Μείξη σαμπουάν κι ελαιόλαδου: Αν θέλεις μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου  προϊόν καθαρισμού. Ανάμειξε ίση ποσότητα σαμπουάν με ελαιόλαδο, ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και voila! Έτοιμο το καθαριστικό των πινέλων σου. Βούτηξε μέσα το νωπό πινέλο (μόνο τις τρίχες), δούλεψε το πάνω σε ένα σφουγγαράκι ή στο χέρι σου μέχρι να απομακρυνθεί το μακιγιάζ. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και άφησε το να στεγνώσει φυσικά. 

Tip of the week: Πόσο συχνά πλένω τα πινέλα μου; Αυτό εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις και την ποιότητα του δέρματος σου. Αν τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση καλό είναι να τα ξεπλένεις μια φορά την εβδομάδα. Όπως επίσης αν έχεις ακμή ή και λιγότερα σπυράκια πάλι χρειάζεται συχνός καθαρισμός για να αποφεύγεται η συσσώρευση μικροβίων.

Extra tip: Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό για το πλύσιμο των πινέλων κι όχι καυτό. Το καυτό νερό μπορεί να τα καταστρέψει και να τα ξεκολλήσεις από τις βάσεις τους.

Τι: Πώς να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου.

Πώς : Ακολούθησε τους παραπάνω τρόπους.

Γιατί : Είναι απαραίτητο για τη σωστή υγιεινή του προσώπου σου.

Πού: Στον νιπτήρα σου.

Πότε: Το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό
Η Μαρία Χρυσαϊδη αγαπά τη μόδα και το στυλ! Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Φιλοσ/κή στο τμήμα Φ.Π.Ψ., ο χώρος της μόδας όμως ήταν αυτός που την κέρδισε. Σκοπός της από τη στήλη "Style My Day" είναι να γνωρίσουμε τη μόδα και το στυλ και να εμπνευστούμε!