Το Street View της Google ήρθε στην Καλαμάτα. Ποιες είναι οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν κατά τη φωτογραφική αποτύπωση τοποθεσιών και δρόμων της Καλαμάτας;

street1

Η εταιρεία τονίζει πως «μόλις ληφθούν οι φωτογραφίες, υποβάλλονται σε ψηφιακή επεξεργασία ώστε να είναι έτοιμες για χρήση στους Χάρτες Google. Αυτή περιλαμβάνει τεχνικές αλλοίωσης των χαρακτηριστικών των προσώπων τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να μην μπορούν να αναγνωριστούν οι περαστικοί στις φωτογραφίες. Την ίδια τεχνική αλλοίωσης εφαρμόζουμε και στις πινακίδες κυκλοφορίας που είναι αναγνωρίσιμες».

street 2

Επισημαίνει ακόμη πως «σεβόμαστε το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να μην επιθυμούν να εμφανιστούν συγκεκριμένες φωτογραφίες με το περιεχόμενο των οποίων διαφωνούν. Έτσι, αφού οι εικόνες γίνουν διαθέσιμες, παρέχουμε ευκολόχρηστα εργαλεία για την επισήμανση εικόνων με ανάρμοστο ή ευαίσθητο περιεχόμενο και την αλλοίωση των χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να αλλοιώσετε πλήρως τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σας, εάν το επιθυμείτε».

street 3

Όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα σχετικά με την προστασία του απορρήτου που παρέχει η Google και να δει περισσότερες οδηγίες υποβολής ενός αιτήματος αλλοίωσης εικόνας, μπορεί να επισκεφθεί τη διεύθυνση: maps.google.gr

Εάν κανείς επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με αυτό το έργο, μπορεί να αποστείλει σχετικό κείμενο ως εξής: Streetview-europe@google.com ή στη διεύθυνση: Γκουγκλ Ελλάς Εφαρμογές Διαδικτύου ΜΕΠΕ, οδός Φραγκοκκλησιάς 7, 15125 Μαρούσι, Αθήνα.

Η λήψη φωτογραφιών στην Καλαμάτα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Οκτωβρίου.

 

Ελλαδικό
Χαρά Κουλοπούλου
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.