Καλαμάτα, μια πόλη που δεν «κρυώνει» ποτέ, επιτρέπει στους λάτρεις της μοτοσυκλέτας να χαίρονται τα δίτροχά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αφού η πόλη μας προσφέρεται ιδανικά για χρήση μοτοσυκλέτας και κάθε άλλου είδους δίτροχο, αποφασίσαμε και εμείς με τη σειρά μας, να καθιερώσουμε μια στήλη αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτήν, που θα προτείνει μοντέλα μοτοσυκλετών για κάθε τύπο αναβάτη και επίσης, θα αποτυπώνει τις μικρές μας Κυριακάτικες περιπέτειες επάνω σε δύο τροχούς.

Σήμερα η στήλη μας θα είναι αφιερωμένη στις μοτοσυκλέτες αυτές που είναι ιδανικές για μακρινά ταξίδια, που επιτρέπουν όμως και την καθημερινή χρήση στην πόλη μιας και το βάρος και το μεγεθός τους γενικότερα δεν είναι μεγάλο.

Ας δούμε τις σημερινές μας προτάσεις.

YAMAHA-MT-09 Tracer 2016

yamaha-mt-09-tracer-1

Μια μοτοσυκλέτα με επιθετική σχεδίαση που συνδυάζει άριστα τον sport και μοντέρνο χαρακτήρα με την touring διάθεση. Με έναν παιχνιδιάρικο τρικύλινδρο υγρόψυκτο, τετράχρονο και τετραβάλβιδο κινητήρα 850 κυβικών εκατοστών υψηλής ροπής, με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης είναι μια μοτοσυκλέτα κατασκευασμένη για να συναρπάζει. Αποδίδει περίπου 114 ίππους στις 10.000 σ.α.λ, έχει μέγιστη ροπή 87,5Nm στις 8.500 σ.α.λ και είναι έτοιμη για παιχνίδια και ταξίδια.

yamaha-mt-09-tracer-2

Η χρήση της μέσα στην πόλη δεν είναι απαγορευτική, το πλήρες βάρος της είναι τα 210kg αλλά σε συνδυασμό με το ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου, τα τεχνολογικά προηγμένα φρένα και το ABS, η Tracer ζει μεν για την επόμενη στροφή, αλλά θα σε μεταφέρει άνετα και μέσα στην πόλη. Η τιμή της είναι κοντά στα 10.000 ευρώ.

Τriumph Τiger 1050 sport 2015

triumph-tiger-1050-sport-1

Τα λόγια είναι περιττά για αυτή την μοτοσυκλέτα, δεν υπάρχει μοτοσυκλετιστής που να μην την έχει επιθυμήσει. Μερικές φορές χρειάζεσαι μιά μοτοσυκλέτα που μπορεί να κάνει τα πάντα. Η νέα Tiger Sport 1050 ικανοποιεί πολλές διαφορετικές απαιτήσεις και έχει έρθει για να μείνει. Με τον χαρακτηριστικό τρικύλινδρο κινητήρα 1050 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 125 ίππους στις 9.400 σ.α.λ και με μέγιστη ροπή 104Nm στις 4.300 σ.α.λ κάνει τον κινητήρα ισχυρό σε όλη την κλίμακα στροφών του και ιδανικό για κάθε χρήση.

triumph-tiger-1050-sport-2

Το πλήρες βάρος της είναι στα 236kg και έχει βελτιωθεί σε όλα τα σημεία, με καλύτερη απόδοση, καλύτερη συμπεριφορά και καλύτερη εργονομία σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, παίρνεις μία μοτοσυκλέτα που δεν είναι μόνο ιδανική για σπορ οδήγηση, αλλά είναι επίσης ιδανική στο ταξίδι και την καθημερινή μετακίνηση. Η Tiger Sport μία εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα που μπορεί να την αποκτήσει κάποιος με 10.690 ευρώ.

Honda VFR 800X Crossrunner 2015

honda-vfr-800x-crossrunner-1

Είναι μια μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις σε κάθε περιβάλλον. Στην καθημερινή αστική μετακίνηση, σε μικρά και μεγάλα ταξίδια, στο επαρχιακό γεμάτο κλειστές στροφές οδικό δίκτυο και στον αυτοκινητόδρομο, η άνεση και η αξιοπιστία περνούν σε νέα επίπεδα. Διαθέτει υδρόψυκτο, 4χρονο, 16βάλβιδο κινητήρα 782 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 106 ίππους στις 10,250 σ.α.λ με μέγιστη ροπή 75Nm στις 8,500 σ.α.λ . Μπορεί να ζυγίζει 242kg αλλά η ξεκούραστη όρθια θέση οδήγησης, παρέχει έλεγχο και ευελιξία σε κάθε περίπτωση.

honda-vfr-800x-crossrunner-2

Μια κλασσική HONDA μοτοσυκλέτα με έμφαση στην αξιοπιστία, με τιμή τα 11.190 ευρώ.

Δείτε επίσης:

Στους δύο τροχούς: Οδήγηση με “στυλ” στην πόλη!

Ελλαδικό
Stavros Panagiotopoulos
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".