Σήμερα η στήλη θα είναι αφιερωμένη, όχι μόνο στους λάτρεις της μοτοσικλέτας, αλλά σε όλους τους οδηγούς, μιας και το θέμα της θα είναι η επιθετική οδήγηση.

Ο αριθμός των επιθετικών οδηγών που εκφράζουν τον θυμό τους μέσα από το τιμόνι με διάφορους τρόπους όλο και αυξάνεται. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό ποικίλουν. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, ο αυξημένος αριθμός τον οχημάτων στις πόλεις αλλά και τα διάφορα προσωπικά προβλήματα των οδηγών, έχουν ως αποτέλεσμα την επιθετική οδήγηση και συμπεριφορά.

θύματα, αλλά και οι ίδιοι οι οδηγοί, ομολογούν πως οι λόγοι της επιθετικής συμπεριφοράς τους, ήταν ασήμαντοι, όπως για παράδειγμα κάποιος δεν τους άφηνε να περάσουν ή τους ακολουθούσε από πολύ κοντά ή αργούσε να ξεκινήσει στο φανάρι.

Σε έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες μελετήθηκαν 10.000 περιστατικά επιθετικής οδήγησης που συνέβησαν μεταξύ 1990 και 1996. Βρέθηκε ότι λόγω της συμπεριφοράς αυτής, σκοτώθηκαν 218 άνθρωποι και 12.610 τραυματίστηκαν.

Επομένως, κρίνεται αναγκαίο να αποφεύγουμε τέτοιες συμπεριφορές, όπως επίσης, να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης, όταν γινόμαστε δέκτες αυτών. Έτσι, λοιπόν καλό θα ήταν να μην προκαλούμε, να προσπαθούμε να μην εμπλεκόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις και να προσαρμοζόμαστε, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Δείτε επίσης:

Στους δύο τροχούς: Αφιέρωμα στον Valentino Rossi

Στους δύο τροχούς: Μοτοσυκλέτες για πίστα και… όχι μόνο!

Στους δύο τροχούς: Ταξιδιάρικες μηχανές… πόλης!

Στους δύο τροχούς: Οδήγηση με «στυλ» στην πόλη!

Στους δύο τροχούς: Αλκοόλ και οδήγηση

Στους δύο τροχούς: Οδήγησε και εσύ ένα μοντέλο της Triumph

Ελλαδικό
Σταύρος Παναγιωτόπουλος
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".