Σήμερα η στήλη θα είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, δεν θα προτείνει μοντέλα μοτοσυκλετών, αλλά λόγω των ημερών, θα είναι αφιερωμένη στην “οδήγηση και το αλκοόλ”.

Όλοι συμφωνούμε ότι το αλκοόλ δηλώνει δυναμικά την παρουσία του στις κοινωνικές μας συναναστροφές, κατά πόσο μάλλον αυτές τις μέρες, που οι έξοδοι για διασκέδαση αυξάνονται σημαντικά και οι ενοχές από την κατανάλωση ενός ποτηριού παραπάνω… πάνε περίπατο! Παίρνοντας ως δεδομένο, λοιπόν, τον συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες για προξένηση ατυχήματος παίρνουν την ανιούσα.

Δικαιολογίες του τύπου “δεν με πιάνει εύκολα” ή “θα πιώ πολύ νερό και θα πάω πολλές φορές τουαλέτα” προφανώς και δεν ισχύουν, είναι μύθος. Το θέμα μας δεν είναι αν θα μας κάνουν αλκοτέστ, μήπως ξεπεράσουμε το όριο και πληρώσουμε το τσουχτερό πρόστιμο, αλλά ότι μειώνονται σημαντικά οι αντιδράσεις μας, υπερεκτιμούμε τις ικανότητές μας και γινόμαστε επικίνδυνοι για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο αλλά και για τον εαυτό μας.

aklool-odigisi

Λένε ότι η παιδεία ενός λαού αντικατοπτρίζεται, εκτός των άλλων, και στην οδηγική του συμπεριφορά. Δεν είμαστε οι χειρότεροι όλων, αλλά απέχουμε κατά πολύ από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που έχει τύχει να έχω γίνει μάρτυρας της οδηγικής τους παιδείας. Συμφωνώ ότι οι δρόμοι μας δεν είναι εφάμιλλοι με τους δικούς τους, αλλά αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πως θα απαιτήσουμε καλύτερους δρόμους;

Για να περάσουμε όμορφα και οικογενειακά τις μέρες του Πάσχα, ας αποφύγουμε το αλκοόλ κι ας οδηγήσουμε με σύνεση. Δεν είναι δύσκολο να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη.

Δείτε επίσης:

Στους δύο τροχούς: Μοτοσυκλέτες για πίστα και… όχι μόνο!

Στους δύο τροχούς: Ταξιδιάρικες μηχανές… πόλης!

Στους δύο τροχούς: Οδήγηση με «στυλ» στην πόλη!

Ελλαδικό
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".