Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες προετοιμασίας δυο θεατρικών έργων από τη Θεατρική Διαδρομή στο πλαίσιο του προγραμματισμού της φετινής θεατρικής σεζόν.

Πρόκειται για τα έργα “Στο Σύρμα” του Αντώνη Κατσά και “Συμπέθεροι από τα Τίρανα” των Ρέππα – Παπαθανασίου, που θα ανέβουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 7 τις Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου.

“Συμπέθεροι από τα Τίρανα”

Το έργο “Συμπέθεροι από τα Τίρανα”, των Ρέππα-Παπαθανασίου, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ολγας Αλεξανδροπούλου και Κώστα Χαλκιά. Τα σκηνικά και η μουσική είναι της Ολγας Αλεξανδροπούλου ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύα Βλασταρίδη. Το έργο είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που πραγματεύεται σύγχρονα αλλά και διαχρονικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, ο έρωτας, οι κοινωνικές σχέσεις, η διαπλοκή και ο πολιτικός αμοραλισμός.

Οι “Συμπέθεροι από τα Τίρανα” θα ανέβουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 7 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020, εκτός Δευτέρας, στις 21:00.

“Στο Σύρμα”

Το έργο “Στο Σύρμα” θα ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά και Ολγας Αλεξανδροπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Βίλμα Ταγαρούλια, η μουσική είναι του Μιχάλη Τούμπουρου, η μουσική επιμέλεια του Κώστα Χαλκιά, όπως και τα σκηνικά.

Συμμετέχουν 40 ερασιτέχνες ηθοποιοί και πραγματεύεται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με επίκεντρο την Μακρόνησο, που από άλλους χαρακτηρίστηκε ως «Νέος Παρθενώνας» και από άλλους το ελληνικό «Νταχάου». «Όπου σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε άνθρωποι».

Η θεατρική παράσταση «Στο Σύρμα…»  θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 28 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 15 Μαρτίου 2020, εκτός Δευτέρας, στις 21:00.

Ελλαδικό