Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” θα πεζοπορήσει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στην Μάνη στο μονοπάτι από το όμορφο χωριό της Μηλέας έως την Ιερά Μονή της Παναγιάς Γιάτρισσας.

Θα επισκεφθούν στην Μηλέα, τον τάφο του πατέρα του Γέρου του Μωριά, Κωνσταντή Κολοκοτρώνη του Ιωάννη, πατέρα του Αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Οι πεζοπόροι θα γνωρίσουν την Ιερά Μονή Παναγιάς της Γιάτρισσας, η οποία είναι κτισμένη στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου σε υψόμετρο 1000μ. κοντά στο δάσος της Βασιλικής του Ταϋγέτου.

Διαδρομή: Σε μονοπάτι ανηφορικό 2 ωρών (ανάβαση) και 1:30 ώρα (κατάβαση), συνολικά 3:30 ώρες (+/-), ανάλογα με την σύσταση της ομάδας.

Υπάρχει δυνατότητα όποιος επιθυμεί να ανέβει με το αγροτικό του Γεωργίου Κότση (μέλος διοίκησης) μέχρι την Ιερά Μονή και να κάνει μόνο την κατηφορική διαδρομή, για ευκολία.

Βαθμός δυσκολίας: Α’ κατάλληλο μονοπάτι για όλους με καλή φυσική κατάσταση (2/5 – μέτρια δυσκολία).

Ραντεβού εκκίνησης: Στις 8:00 το πρωί από τα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση στις 19:00.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 8 ευρώ (μέλη), 10 ευρώ (μη μέλη συλλόγου) και 5 ευρώ φοιτητικό.

Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται με την αγορά του εισιτηρίου. Στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να έρθει, θα του επιστραφεί το μισό αντίτιμο του εισιτηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε την κα Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα του Συλλόγου 27210 84844, 27210 90627 ή 6974252234.

Οδηγός: Οδηγός της πεζοπορίας αυτής θα είναι ο Σταύρος Ασημάκος.

Ελλαδικό