Οι στοές είναι από τα σημεία μιας πόλης που μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Μας θυμίζουν παλαιότερες καιρούς αφού είναι γεγονός πως δεν είναι από τους χώρους που συναντάμε συχνά σε μια πόλη. Είναι από τους χώρους, όμως, που όταν συναντάμε θέλουμε να… εξερευνήσουμε.
Η στοά Λόντου, λοιπόν, είναι μία από τις λίγες στοές που βρίσκονται στην Καλαμάτα και σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την επισκεφθούμε. Πέρα από τη γραφικότητα και το ενδιαφέρον που προκαλεί, η στοά Λόντου ανέκαθεν ήταν και ένα μέρος που συγκέντρωνε κόσμο, αφού διαφόρων ειδών καταστήματα βρίσκονται στο εν λόγω σημείο, με τα εμπορικά και τους χώρους εστίασης να είναι μέσα σε αυτά.
Ας δούμε αναλυτικά κάποιες από τις επιλογές μας στη στοά Λόντου…
Baba Yaga
Ένας ανακαινισμένος πολυχώρος εστίασης σάς περιμένει στο κέντρο της πόλης, σε ένα νεοκλασικό κτήριο 150 ετών. Μία από τις παλαιότερες και γραφικότερες στοές της Καλαμάτας διασχίζει κατά μήκος το συγκεκριμένο κτήριο. Ο λόγος για το… Gastro Bub Gallery “Baba Yaga”!
Δείτε περισσότερα για το “Baba Yaga”>
Ramses Bazaar
Όμορφα και μοναδικά αντικείμενα, λαμπερά χρώματα, αρωματικά στικς, ναργιλέδες, ημιπολύτιμες πέτρες, ριχτάρια, κομπολόγια, ρούχα, κοσμήματα και πολλές ακόμα ιδέες για το σπίτι και για δώρα, συνυπάρχουν 20 χρόνια τώρα στο Ramses Bazaar.