Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα συμμετέχει στην κοινή πεζοπορική εξόρμηση με τον Σύλλογο των Σπηλαιολόγων Ορειβάτων Κυνουρίας (Σ.Ο.Κ) για να γνωρίσει τα ορεινά Τσακώνικα μονοπάτια.

Μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης των νομαδικών διαδρομών της περιοχής Λεωνιδίου – Κοσμά θα περπατήσουν για πρώτη φορά το υπό κατασκευή μονοπάτι που εξελίσσεται από το Λεωνίδιο μέχρι την Ιερά Μονή Παναγίας της Έλωνας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που ξεκινάει από το Λεωνίδιο και τη Φάμπρικα Πολιτισμού που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Θα κινηθούν σε παλαιά ορεινά μονοπάτια, γιδόστρατα, υπέροχους μουλαρόδρομους και καλντερίμια με πανοραμική θέα. Μέσα στο άγριο βουνό του Πάρνωνα θα διασχίσουν σάρες, πλαγιές και ρεματιές που βόσκουν αγριογούρουνα και αγριοκάτσικα, θα δούν πανύψηλα βράχια με σπηλιές που φωλιάζουν αγριοπούλια, όρνια, αετοί, γερακίνες, μπούφοι, κουκουβάγιες και μέρη που κελαηδούν τα αηδόνια. Θα θαυμάσουν πολύχρωμα ενδημικά φυτά και θα μυρίσουν τα υπέροχα βότανα του Πάρνωνα, όπως ρίγανη, τσάι, φασκόμηλο, θυμάρι και άλλα αρωματικά φυτά που βρίσκονται στην προστατευόμενη περιοχή του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.

Βαθμός Δυσκολίας: 2 (μέτρια φυσική κατάσταση)
Ώρες Πορείας: 6 +/-

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο) από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλέφωνα 27210-97733 & 27211-10437.

Ώρα αναχώρησης από το Σύλλογο στις 6:30 το πρωί της Κυριακής 1/12/19.

Συντονιστής Ορειβατικής Ομάδας: Στεφανούρης Γιώργος, τηλ.: 6937328781

Ελλαδικό