Ελλαδικό

“Η Καλαμάτα προσφέρει χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία την οποία αγκαλιάζει ένα επιβλητικό βουνό και μια πολύ όμορφη πόλη. Εκεί θα βρείτε μοντέρνα καταστήματα και μια φιλόξενη πλατεία να περιτριγυρίζεται από ιδιαίτερες καφετέριες και παραδοσιακές ταβέρνες. Στα πολλά καταστήματα της πόλης μπορείτε να αγοράσετε ελιές, μπαχαρικά και άλλα προϊόντα για τα οποία η περιοχή είναι διάσημη. Ενώ όλα είναι σε προσιτές τιμές”!

Με τα καλύτερα μιλούν οι τουριστικοί πράκτορες της Σουηδίας για την Καλαμάτα και ωθούν όλο και περισσότερους τουρίστες στην Μεσσηνία. Καθόλου τυχαία βέβαια, δεδομένου ότι υπάρχουν Έλληνες στο εξωτερικό όπως ο Θανάσης Ψαρούλης ο οποίος έχει κινήσει “λυτούς και δεμένους”, θα λέγαμε, για να προωθήσει την όμορφη Μεσσηνία στην Σουηδία. Ένα έργο δεκαετιών που οφείλει με κάποιο τρόπο να αναγνωριστεί από τους αρμόδιους φορείς της Μεσσηνίας, ελπίζουμε στο κοντινό μέλλον.

Οι Σουηδοί εκτός των άλλων επευφημούν την όμορφη θάλασσα της Καλαμάτας και την παρομοιάζουν με μενταγιόν! Αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε έναν πανέμορφο κόλπο όπου μπορείτε να περάσετε ευχάριστα πολλές μέρες κάτω από τον ζεστό ήλιο. Στην παραλιακή υπάρχουν πολλά ωραία μπαρ και γραφικές ταβέρνες, ενώ έχει πάντοτε πολύ κόσμο που κάνει περίπατο κατά μήκος της παραλίας, λόγω του ότι είναι μία υπέροχη διαδρομή. Ένα βράδυ καλό θα ήταν να καθήσετε σε κάποια από τις πολλές υπαίθριες βεράντες δίπλα στη θάλασσα και να απολαύσετε την όμορφη θέα του κόλπου”.

Οι τουριστικοί πράκτορες όμως δεν αναφέρονται μόνο στις φυσικές ομορφιές της Καλαμάτας αλλά και στην τοπική παραδοσιακή αγορά προϊόντων όπως οι διάσημες “ελιές καλαμών” λέγοντας ότι είναι μιά από τις πιο νόστιμες ποικιλίες ελιάς του κόσμου. Συμβουλεύουν τους επισκέπετες επίσης να ενοικιάσουν αυτοκίνητο μιας και η Μεσσηνία έχει πολλές κρυφές όμορφες γωνιές.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω link: http://www.apollo.se/resor/europa/grekland/peloponnesos/kalamata