Το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ θα ανεβάσει για το Φθινόπωρο το θεατρικό έργο “Σκουπίδια”. Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2022, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας της οδού Μιχαήλ Τούμπουρου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και 13 Νοεμβρίου 2022 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης).

Υιοθετώντας το απόφθεγμα “το μέλλον είναι αχώνευτο το παρελθόν και το παρόν βαλσαμωμένο, όποια στιγμή να το ζητήσεις θα το βρεις παραχωμένο και το ίδιο μπερδεμένο σ’ ένα άλλο μέλλον μέσα σ’ άλλο παρελθόν ” του αγαπητού συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη από το θεατρικό έργο του “Σκουπίδια “, αποφάσισε σε συνεργασία με τον συγγραφέα προσαρμοσμένο το θεατρικό αυτό έργο σε ένα άλλο μέλλον που έρχεται από το σήμερα, με νέα και σύγχρονη ματιά, να καυτηριάσει την απόρριψη μιας ολόκληρης κουλτούρας του παρελθόντος σχετικά με τις σχέσεις των ανθρώπων.

Σχέσεις οι οποίες μόλις χθες κουβαλούσαν συνήθειες αναμφισβήτητες, αδιαπραγμάτευτες, βασισμένες πρωτίστως στην ανθρώπινη σωματική επαφή του φιλιού, της αγκαλιάς, της χειραψίας, των πάρτι, των συναντήσεων, των διαδηλώσεων, των πολιτικών διαμαρτυριών, των Κυριακάτικων οικογενειακών τραπεζιών και όλων εκείνων των κατά συνθήκη κοινωνικών ψευδών, τα οποία εν μια νυκτί άλλαξαν τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, κρύβοντας τα χαμόγελα πίσω από μάσκες.

Ξεσκεπάζουμε λοιπόν τα πρόσωπά μας, απελευθερώνουμε το στόμα μας και οσφραινόμαστε τη δυσοσμία ενός βαλσαμωμένου παρόντος, ποτισμένου σε αντισηπτικό και θα ξορκίσουμε τα τρία περίπου χρόνια σιωπής με γέλια, σαρκασμό κι ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

Ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι στο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Οι πρόβες ήδη έχουν αρχίσει.

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Μιχάλης Τούμπουρος
Συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Μάρω Γιαμαρέλου, Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος, Γιάννης Καλαντζής, Λευτέρης Καρμοίρης, Νικολέτα Καρμοίρη, Μαρία Κρόμπα, Νίκος Κυριακουλάκος, Αλέκα Λυμπεροπούλου, Ελπίδα Μελιγαλιώτη, Σοφία Μποτσέα, Γιώτα Μπούνα, Χαρούλα Νίκου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ελένη Σταυροπούλου, Ειρήνη Χειλά.

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2022, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας της οδού Μιχαήλ Τούμπουρου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και 13 Νοεμβρίου 2022 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης).

Ελλαδικό