Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021, με την Ελευσίνα να είναι η νικήτρια πόλη.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, Steve Green, ανακοίνωσε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού την πόλη που κέρδισε τον τίτλο τον οποίο διεκδικούσαν η Καλαμάτα, η Ελευσίνα και η Ρόδος.

Στον εν λόγω χώρο βρέθηκε πολύς κόσμος από την Καλαμάτα για να στηρίξει την υποψηφιότητα της πόλης μας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο Σπύρος Μερκούρης, η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και, φυσικά, το όλα τα μέλη του γραφείου υποψηφιότητας KALAMATA:21.

Μπορεί η πόλη μας να μην τα κατάφερε, παρόλα αυτά όλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι με την προσπάθεια των δύο αυτών χρόνων υποψηφιότητας, η οποία απέδειξε τη θέληση για αλλαγή. Τη θέληση για να χαράξει έναν νέο δρόμο. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Καλαμάτα κατάφερε να είναι μέσα στην τελική τριάδα που προκρίθηκε από τις 14 ελληνικές πόλεις που δήλωσαν υποψηφιότητα.

Να ευχηθούμε συγχαρητήρια στην πόλη της Ελευσίνας! Όσο για εμάς, δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε…

Για αυτό κλείνουμε με ένα σύντομο βίντεο από την κορύφωση της όλης προσπάθειας, την επίσκεψη της Επιτροπής στην πόλη μας:

Ελλαδικό