Σεμινάριο σύγχρονου χορού Domino Technique θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 17:00-20:00, στο Dance Studio Μαρία Λαδά, από τη Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη, απόφοιτη Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Η Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε ένα εξάμηνο στο MTD Department του Theaterschool στο Amsterdam, με εξειδίκευση στο Modern Theater Dance. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για επαγγελματίες χορευτές και έχει χορέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό με ομάδες χορού όπως Hellenic Dance Company, Smack Dance Company, Trout Dance Company, Sine Qua Non, σε φεστιβάλ ανάμεσα στα οποία και το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο οποίο έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια δύο χρονιές. Έχει χορογραφήσει και χορέψει σε έργα δικής της έμπνευσης, καθώς και σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργώνη και την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε μικρές παραγωγές που παρουσιάζονταν στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη. Είναι δασκάλα της τεχνικής της, την οποία ονομάζει τεχνική Domino.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ:

Η τεχνική Domino λέει “The more you trust your body falling into place, the easier you can fly…”:

1. Μάθε πώς να τοποθετείς όλα τα σημεία του σώματός σου στη σωστή θέση, έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν από μόνα τους χωρίς εσύ να προσπαθείς για κάτι.
2. Άκου το σώμα σου τόσο, ώστε να ξέρεις πολύ καθαρά ποιό μέρος του πρέπει να κινήσεις πρώτο και πώς πρέπει να το κινήσεις, ώστε όλα τα υπόλοιπα μέρη να “πέσουν” ελεύθερα δίπλα του ένα-ένα, όπως πέφτουν τα domino αν τα στήσεις στη σειρά σε ίσες αποστάσεις. Μάθε να στήνεις σωστά, για να πέφτουν ελεύθερα.
3. Απόλαυσε την αίσθηση της ελευθερίας της κίνησης που προκαλείται από τις πτώσεις, μικρές ή μεγαλύτερες, ενός μέλους ή όλου του σώματος. (μικρές πτώσεις που μπορούν να σε μεταφέρουν κάπου αλλού στο χώρο και στο χρόνο, επειδή ακριβώς δε σταματούν ποτέ, ή κανονικές μεγάλες πτώσεις που σε πάνε στο πάτωμα και αμέσως πάνω πάλι, γιατί και πάλι δε σταματάει ποτέ η προηγούμενη ορμή.)

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

Ένα τρίωρο σεμινάριο σύγχρονου χορού Domino Technique, με τη Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη.

Τρεις ώρες γεμάτες ενέργεια και ροή, ασταμάτητες domino-πτώσεις, που αν τις εμπιστευτούμε, οδηγούν σε ασταμάτητες domino-πτήσεις. Ελάτε με δύναμη, αλλά και χαλαρότητα, ελάτε με καθαρό μυαλό (ή και θολωμένο, δεν πειράζει, θα ξεθολώσει αναγκαστικά), ελάτε να χορέψετε πολύ, να ταξιδέψετε το σώμα σας σε όλο το χώρο και σε όλο το χρόνο, γρήγορα, αργά και ξανά γρήγορα, μέχρι να αφεθείτε και το σώμα να γίνει όχημα κι εσείς οι ταξιδιώτες που κοιτάτε το τοπίο που αλλάζει…Κι εγώ θα έρθω με καινούριους δύσκολους (που θα μαθαίνονται, όμως) συνδυασμούς και καινούριες μουσικάρες…Dance Studio Μαρια Λαδά, Σφακτηρίας 14, 2721088759.

Απευθύνεται σε ερασιτέχνες χορευτές με αρκετή εμπειρία και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να δοκιμάσουν μια διαφορετική οπτική γωνία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984327767
e-mail: nafsikatriandari@gmail.com

Ελλαδικό