Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο “ΤΕΡΨΙΣ”* συνεχίζουν τον κύκλο “Μουσικές του Κόσμου.

Στα πλαίσια του κύκλου, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 11:00 ως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο με θέμα “η τέχνη των ξύλινων πνευστών” από το Κουιντέτο Ξύλινων πνευστών “Αίολος”.

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος» ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από καταξιωμένους σολίστ πνευστών οργάνων, μέλη ελληνικών συμφωνικών ορχηστρών. Προσδοκία του συνόλου είναι η προβολή του πλούσιου διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου το οποίο παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστο, η ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών και ταυτόχρονα ο εμπλουτισμός του ρεπερτορίου με παραγγελίες νέων έργων. Το κουιντέτο «Αίολος» έχει οργανώσει ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει συμπράξει με σύνολα εγχόρδων, με χορωδίες και με σολίστ μονωδούς σε αυθεντικά έργα ή μεταγραφές που επιμελούνται τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος.

Έχει εμφανιστεί στις πιο σημαντικές αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, του Ωδείου Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Κερκύρας, ενώ έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Το ρεπερτόριο, το οποίο ξεπερνά ήδη τα 130 έργα, δεν καλύπτει μόνο το εύρος της φιλολογίας του κουιντέτου πνευστών αλλά και έργα για μεγαλύτερα σύνολα.

Μεταξύ των καλλιτεχνών με τους οποίους έχει συνεργαστεί, είτε ως παρακολούθηση σεμιναρίου είτε ως σύμπραξη, βρίσκονται οι Hansjörg Schellenberger, Gunther Schuller, Philippe Berrod και Guy Dangain.

Το κουιντέτο αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς:
Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, Φλάουτο
Γιάννης Τσελίκας, Όμποε
Άγγελος Πολίτης, Κλαρινέτο
Γιώργος Φαρούγγιας, Φαγκότο
Σπύρος Κάκος, Κόρνο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές πνευστών οργάνων, σπουδαστές μουσικής αλλά και φιλόμουσους που ενδιαφέρονται για την μουσική.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

*σύλλογος γονέων & κηδεμόνων των μαθητών – αλλά και φίλων- των σχολών της ΦΑΡΙΣ

Ελλαδικό