Καλαμάτα, μια πόλη που δεν «κρυώνει» ποτέ, επιτρέπει στους λάτρεις της μοτοσυκλέτας να χαίρονται τα δίτροχά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αφού η πόλη μας προσφέρεται ιδανικά για χρήση μοτοσυκλέτας και κάθε άλλου είδους δίτροχο, αποφασίσαμε και εμείς με τη σειρά μας, να καθιερώσουμε μια στήλη αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτήν, που θα προτείνει μοντέλα μοτοσυκλετών για κάθε τύπο αναβάτη και επίσης, θα αποτυπώνει τις μικρές μας Κυριακάτικες περιπέτειες επάνω σε δύο τροχούς.

Σήμερα θα επικεντρωθούμε στις μοτοσυκλέτες αυτές, που είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση εντός της πόλης και όχι μόνο.

Ας δούμε τις σημερινές μας προτάσεις…

Yamaha X-MAX/ABS 250cc 2015

yamaha-xmax-1

Ένα scooter με δυναμική εμφάνιση που δεν έχει να ζηλέψει κάτι από μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα, θεωρείται ιδανικό για καθημερινή χρήση, αλλά και για μικρές εξορμήσεις, μιας και ο τετράχρονος μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας του, αποδίδει περίπου 21 ίππους στις 7.500 σ.α.λ και με μέγιστη ροπή 21 Νm στις 6.000 σ.α.λ, μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

yamaha-xmax-2

Διαθέτει χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, που μπορεί κάποιος να τοποθετήσει μέχρι και δύο full face κράνη. Το πλήρες βάρος του είναι στα 182kg με ABS και 178kg χωρίς, ενώ το ρεζερβουάρ του είναι χωρητικότητας 13,2 λίτρα. Μια μοτοσυκλέτα που ήρθε για να καλύψει ανάγκες καθημερινής χρήσης και όχι μόνο, με τιμή περίπου τα 4.650 ευρώ.

Piaggio Beverly 300IE

beverly-1

Άλλο ένα scooter, που έχει μπεί για τα καλά στις καρδιές πολλών και αυτό το φανερώνουν οι μεγάλες σε αριθμό πωλήσεις του, την τελευταία δεκαετία.

beverly-2

Όμορφο, κομψό, άνετο και λειτουργικό, είναι οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό με το που θα το δεις και θα κάνεις την πρώτη σου βόλτα μαζί του. Ο τετράχρονος, μονοκύλινδρος και τετραβάλβιδος 300 κυβικών εκατοστών κινητήρας του παρέχει 21,6 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 23Nm στις 5.750 σ.α.λ. Ζυγίζει κενό στα 171kg, με χωρητικότητα ρεζερβουάρ τα 13 λίτρα. Η μεγάλη χωρητικότητα κάτω από τη σέλα και σε αυτό το scooter, είναι γεγονός και το κάνει ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση, με τιμή, τα 3.990 ευρώ.

VESPA GTS 250

vespa-1

Για τους πιο εκλεπτυσμένους, αλλά και για τις γυναίκες οδηγούς προτείνουμε κάτι μοναδικό στην κατηγορία του, που κουβαλά ιστορία πολλών ετών. Ναι, μιλάμε για τη θρυλική Vespa, που με το νέο μοντέλο της, GTS 250 ομορφαίνει τους δρόμους μας στο πέρασμα του.

vespa-2

H Vespa GTS 250, διαθέτει τετράχρονο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα 250cc με ηλεκτρονικό ψεκασμό, που αποδίδει 21,05 ίππους στις 8.500 σ.α.λ και μέγιστη ροπή 19,9 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Ζυγίζει κενή 151 κιλά και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ της είναι 9,5 λίτρα. Μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει την κλάση της Vespa, με την τεχνολογική εξέλιξη των μεγάλων scooter. Τιμή αγοράς τα 3.550 ευρώ.

Ελλαδικό
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".