Την πρώτη μέρα του 7ου Σχολείου Τουρισμού ανακοινώθηκε, όπως πρώτα αναφέρθηκε στο Kalamata IN σε συνέντευξη των εμπνευστών του, η συνεργασία με το IN SETE, ώστε να “ταξιδέψει” σε όλη την Ελλάδα!

Το αποτέλεσμα αυτού; Σχολείο Τουρισμού OnTour… Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνέργειας του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας με το IN SETE, όπου θα δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούνται οι local ambassadors σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, οι οποίοι θα διοργανώνουν τα αντίστοιχα Σχολεία Τουρισμού.

Απορία νούμερο 1: Τι είναι οι local ambassadors;

Πρόκειται για τους εκπροσώπους του Σχολείου Τουρισμού σε κάθε περιοχή. Είναι ο άνθρωπος (ή ομάδα ανθρώπων) που πιστεύει στις αξίες και στις ανάγκες που εξυπηρετεί το Σχολείο Τουρισμού και θα θελήσει να τα υλοποιήσει στην περιοχή του.

Απορία νούμερο 2: Πως μπορώ να γίνω local ambassador;

Αρχικά, θα πρέπει να περιμένουμε να ανακοινωθούν επίσημα οι όροι και οι διαδικασίες από το Sete training και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Αφού γίνει αυτό, θα έρθουμε σε επικοινωνία με εκπρόσωπο του Σχολείου Τουρισμού OnTour, όπου θα κανονίσουμε συνάντηση μαζί του. Εκεί, θα συνομιλήσουμε μαζί του και θα λάβουμε ένα “πακέτο” με τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες της διοργάνωσης.

Απορία νούμερο 3: Αφού γίνω local ambassador, τι κάνω;

Είναι απλό, γίνομαι φορέας της ιδέας του Σχολείου Τουρισμού… Συμμετέχω ανιδιοτελώς στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή μου, αναζητώ όσους μπορούν να βοηθήσουν και υλοποιώ το Σχολείο Τουρισμού στον τόπο μου!

Απορία νούμερο 4: Αναλαμβάνω να υλοποιήσω Σχολείο Τουρισμού… ξεκινάω από το μηδέν;

Όχι βέβαια! Ο local ambassador έχει στα χέρια του έναν πλήρη οδηγό με τη διαδικασία και τις πληροφορίες διοργάνωσης, όπου δεσμεύεται για την υλοποίησή τους.

Μεταξύ άλλων, θα έχει βοήθεια στα παρακάτω:

  • Θεματικές εκπαιδευτικές ενότητες
  • Ποιότητα του χώρου και τεχνικές υποστήριξης συνεδρίου
  • Εκπαιδευτική εποπτεία
  • Εύρεση και διαθεσιμότητα κατάλληλων εισηγητών
  • Υλικό μάρκετινγκ και προώθησης

Απορία νούμερο 5: Τι γίνεται με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας;

Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα παραμείνει ως έχει και θα υλοποιείται σαν αυτόνομη λειτουργική μονάδα.

Πέρα από τις παραπάνω απορίες, αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα Σχολεία Τουρισμού OnTour θα είναι δωρεάν για παρακολούθηση, ενώ εκτιμάται πως οι πρώτες πόλεις οι οποίες θα αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα θα είναι η Κατερίνη και η Ζάκυνθος, κατά τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Ελλαδικό
Pavlos Pavlou
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.