Οι Καλαματιανοί, πιστοί στα έθιμα και τις παραδόσεις τους, έδωσαν για ακόμη μία χρονιά βροντερό παρόν στο έθιμο που ξεχωρίζει στην πόλη μας για τις ημέρες του Πάσχα, τον Σαϊτοπόλεμο.
Φέτος, όπως και πέρσι, τα μπουλούκια πραγματοποίησαν το «χορό της φωτιάς» στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα και στην πλατεία Όθωνος το βράδυ της Λαμπρής, με τον Δήμο Καλαμάτας να πλαισιώνει την εκδήλωση με ήχους της Φιλαρμονικής και κεράσματα προς το κοινό.
Εκατοντάδες ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση, δίνοντας έναν ιδιαίτερο παλμό στην πόλη. Όποιος αποφάσισε να περάσει το Πάσχα του στην Καλαμάτα ειναι βέβαιο πως δεν θα το μετάνοιωσε!
Παρά ταύτα, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα λόγω των πρόσφατων θανάτων και τραυματισμών από κροτίδες στην περιοχή μας. Άλλοι υποστηρίζουν να σταματήσουν τα έθιμα που αναδεικνύουν αυτές τις συνήθειες και άλλοι να συνεχιστούν και όσοι επιθυμούν να ασχολούνται με κροτίδες να συμμετέχουν σε αυτά, καθοδηγούμενοι από έμπειρους ανθρώπους. Εμείς συνιστούμε προσοχή για να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
* Η φωτογραφία είναι από το υλικό του Δήμου Καλαμάτας
Δείτε επίσης:
Σαϊτοπόλεμος: Ένα έθιμο που διαφημίζει την Καλαμάτα σε όλη την Ελλάδα
















