Το αμφιθέατρο του κάστρου υποδέχεται σήμερα, 24 Ιουλίου, το σχήμα  «Ross Daly & Λαβύρινθος», στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο. Η συναυλία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του μουσικού σχολείου Καλαμάτας και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, Ross Daly, έρχεται για να μας ταξιδέψει με τη μουσική του, η οποία πορεύεται όπως και η ζωή του. Τα ταξίδια του σε πολλές χώρες στάθηκαν η αφορμή για να ανακαλύψει την κλίση του στη μουσική και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Η επαφή του με τη μουσική παράδοση της Ανατολής σηματοδότησε τη σκέψη του και άλλαξε τη ζωή του εν γένει. Είναι δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων και η εξερεύνηση νέων φορμών, όπως και ο αυτοσχεδιασμός είναι κάποια από τα μοτίβα που του αρέσει να ακολουθεί. Είναι άξιο αναφοράς επιπλέον ότι ένα από τα όργανα που παίζει είναι η κρητική λύρα.

Εξαιρετικός ως συνθέτης χτίζει τις συνθέσεις του γύρω από τις λεπτές αποχρώσεις και τις ζωντανές συναντήσεις των διαφόρων ήχων των παραδόσεων που ο ίδιος έχει μελετήσει. Σήμερα διευθύνει το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» (labyrinthmusic.gr) στο χωριό Χουδέτσι στην Κρήτη.

Στη συναυλία θα παίξουν ο Ross Daly (λύρα, σάζι, τάρχου), η Kέλυ Θωμά (λύρες), η Σοφία Ευκλείδου (τσέλο), ο Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι) και ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά).

Ελλαδικό