Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν και το φετινό καλοκαίρι τα road trips στους ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Eλλάδας, τα οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι από το 2020 και μετά. 

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, τα ταξίδια με αυτοκίνητο στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας γνώρισαν μεγάλη άνθιση το 2020, 2021, 2022 λόγω και του covid-19 που δεν μας έχει πλήρως εγκαταλείψει.

Φέτος, λόγω και των σημαντικών αυξήσεων στις ακτοπλοικές μετακινήσεις, ο οδικός τουρισμός φαντάζει για άλλη μια χρονιά… γοητευτικός. 

Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη «top» προορισμοί

  • Η «άγρια» φύση στη Μάνη τόσο στη Λακωνική όσο και στη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.
  • Το Ναύπλιο, αποτελεί προορισμό για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου.  Προορισμός που επιλέγουν τόσο οι Αθηναίοι λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης αλλά και πολλοί αλλοδαποί ταξιδιώτες επισκεπτόμενοι τόσο το θέατρο της Επιδαύρου όσο και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.
  • Το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες, έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών.  Η Καλαμάτα, διαθέτει 698 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης,  καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τον Μάϊο του 2022 κατά 13,31%.
Ελλαδικό