Η ομάδα του Re:Think Project ετοιμάζει νέα συνάντηση αυτό το Σάββατο στις 11:00 π.μ. και μας θέλει όλους κοντά της. Σημείο συνάντησης είναι το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα, στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. Εκεί θα συζητηθούν όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής και όσα σχεδιάζει η ομάδα να υλοποιήσει από εδώ και στο εξής.

Τι είναι το Re:Think Project

Το Re:Think Project είναι μια καλλιτεχνική κίνηση για να… ξανασκεφτούμε τι είναι χρηστικό στην καθημερινότητά μας και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα εκείνα που νομίζουμε ότι δεν είναι. Βάση, λοιπόν, της ιδέας αυτής είναι η ανακύκλωση και η επανάχρηση με έναν δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο. Από καταναλωτές γινόμαστε δημιουργοί, δίνοντας νέα υπόσταση στα χρησιμοποιημένα είδη, αναδεικνύοντας την κρυμμένη ομορφιά των άχρηστων προϊόντων και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον.

Οι δράσεις της ομάδας του Re:Think Project είναι πολλές, όπως επίσης και οι συνεργασίες. Έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Καλαμάτας, την ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ έχει συνεργαστεί και με άλλους κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και πολιτισμικούς φορείς κατά καιρούς.

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του Re:Think Project είναι ποικίλες και δημιουργικές. Μια σημαντική κίνηση για την προώθηση της οικολογίας και της ανακύκλωσης είναι το Πρόγραμμα Συνοικιακής Κομποστοποίησης. Το Πρόγραμμα εμπνεύστηκε το 2010 και ολοκλήρωσε την πρώτη του φάση το 2012 με την τοποθέτηση ξύλινων κομποστοποιητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους πρασίνου. Η προσπάθεια αυτή καρποφόρησε για τους συμμετέχοντες που είδαν να δημιουργείται από την όλη προσπάθεια πλούσιο οργανικό λίπασμα.  Το δίκτυο κομποστοποιητών επεκτείνεται και οι δράσεις γύρω από αυτό εμπλέκουν και μαθητές σχολείων αναπτύσσοντας την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Τα εργαστήρια, οι δράσεις και οι εκθέσεις του Re:Think Project δεν σταματούν εδώ και συνεχίζουν δυναμικά να κάνουν ενεργή την παρουσία τους. Με το σύνθημα: Η τέχνη δεν παράγεται κάπου – ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ συνδυάζουν την ανακύκλωση με την τέχνη δίνοντας ένα οικολογικό μήνυμα ανάγκης αξιοποίησης της δημιουργικότητάς μας με καλλιτεχνικό τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.rethink-project.gr

Ελλαδικό
anna pavlou
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.