Το Δημοτικό Ωδείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ​ και ο​ Σύλλογο​ς​ «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας»​, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων των Σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ, διοργανώνουν  ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Άνοιξη των Πλήκτρων». Στα πλαίσια της εκδήλωσης λοιπόν, την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα απολαύσουμε το Θοδωρή Ιωσηφίδη, ο οποίος θα μας χαρίσει μελωδίες των  Bach, Schubert και Beethoven.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Λίγα λόγια για το Θοδωρή Ιωσηφίδη
Ο Θοδωρής Ιωσηφίδης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Καβάλα και αποφοίτησε το 2004 από το «Νέο Ωδείο» Θεσσαλονίκης με Δίπλωμα Πιάνου και βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Trinity College of Music, Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε το Bachelor in Music Performance με την ανώτατη διάκριση, (BMus, First Class Honours). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων με διακρίσεις (Mmus with distinction, MMusAcc), ως υπότροφος της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκωτίας στη Γλασκώβη (νυν Royal Conservatoire of Scotland), στην οποία εργάστηκε και ως συνοδός κλασικού τραγουδιού για δύο χρόνια.
Οι διακρίσεις του στη Μεγάλη Βρετανία περιλαμβάνουν πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς Ian Watt, Peter Lindsay Miller, καθώς και το RSAMD Bach Prize. Επίσης, εκπροσώπησε μετά από διαγωνισμό την Ακαδημία της Σκωτίας στον Beethoven Intercollegiate Competition, στο Bluthner Centre του Λονδίνου.
Συνεργάζεται τακτικά με νέους συνθέτες, έχουν αφιερωθεί σ’ αυτόν έργα και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες πρώτες εκτελέσεις, τόσο για σόλο πιάνο όσο και σε σύνολα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Πρόγραμμα
J.S. Bach / F. Busoni: Πρελούδιο-Χορικό «Ich ruf zu dir Herr Jesu Christ», σε φα ελάσσονα (BWV 639)
F. Schubert: Ιmpromptu σε φα ελάσσονα, έργο 142 αρ.1
J.S. Bach: Παρτίτα αρ.2 σε ντο ελάσσονα (BWV 826)
Διάλειμμα
J.S. Bach / F. Busoni: Πρελούδιο-Χορικό «Nun komm der Heiden Heiland», σε σολ ελάσσονα (BWV 659)
F. Schubert: Impromptu σε ντο ελάσσονα έργο 90 αρ.1
L.v. Beethoven: Σονάτα έργο 57 (“Appassionata”)
Ελλαδικό
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.