Τα πλαστικά σπίτια για σκύλους προσφέρουν καλή μόνωση, αλλά μπορεί να δημιουργεί ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα σε μια όμορφα διαμορφωμένη αυλή.

Για να επιλέξετε το σωστό σπίτι για σκύλους, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλά στοιχεία. Πρώτα από όλα, πριν από χρόνια, οι πρόγονοι των σημερινών σκύλων ήταν κάτοικοι των σπηλαίων. Τα σκυλιά έχουν μια ενστικτώδη επιθυμία να είναι ασφαλή σε έναν ήσυχο, μικρό χώρο. Το σωστό σπίτι για σκύλους μπορεί να προσφέρει στο κατοικίδιό σας αυτό το γαλήνιο καταφύγιο.

Δεύτερον, τα σκυλιά που ζουν στα σπίτια των ιδιοκτητών τους μπορούν να επωφεληθούν από το να έχουν ένα δικό τους σπίτι, εκτός από το να έχουν ένα ήσυχο μέρος για να βγουν στον ήλιο, να απολαύσουν μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα ή να κάνουν ένα διάλειμμα από τον κόσμο απολαμβάνοντας μερικές στιγμές ησυχίας.

Ωστόσο υπάρχουν σκυλιά που περνούν τη μέρα τους έξω ενώ οι ιδιοκτήτες τους είναι στη
δουλειά. Σε αυτή την περίπτωση, τα σπιτάκια σκύλου είναι απαραίτητα στην αυλή ή τον κήπο σας ώστε να παρέχουν προστασία από τον καυτό ήλιο, τη δυνατή βροχή, το κρύο και το χιόνι ακόμα και τον αέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για σκύλους που ζουν συνεχώς έξω. Η επιλογή του σωστού σπιτιού για αυτούς τους σκύλους θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για την ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε δύσκολες συνθήκες.

Πιθανώς η πιο σημαντική απόφαση όταν επιλέγετε το σωστό σπίτι για σκύλους είναι να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Είναι φυσιολογικό ένας σκύλος να σκύβει για να μπει στο σπιτάκι του. Μετρήστε από το έδαφος μέχρι την κορυφή της πλάτης του σκύλου σας. Η είσοδος στο σπιτάκι του σκύλου πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από την πλάτη του σκύλου σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η είσοδος, τόσο λιγότερη προστασία θα του προσφέρει από τις καιρικές συνθήκες, άρα το μικρότερο μπορεί να είναι καλύτερο.

Τέλος, μετρήστε από το έδαφος μέχρι την κορυφή του κεφαλιού του σκύλου σας. Το υψηλότερο σημείο στο σπίτι του σκύλου δεν πρέπει να είναι περισσότερο από το 25% του ύψους του σκυλιού σας όταν στέκεται, αλλά δεν πρέπει να είναι και λιγότερο από το ύψος του κεφαλιού του σκύλου σας όταν στέκεται. Ο σκύλος σας θα πρέπει να μπορεί να στέκεται εντελώς όρθιος και να στρίβει εντελώς μέσα στο σπιτάκι του, αλλά θα σκύβει για να μπει και να βγει.

Οι γάτες, τα σκυλιά και τα κατοικίδια γενικότερα δίνουν χαρά και συμπληρώνουν μια οικογένεια. Ωστόσο χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα προκριμένου να ζουν αρμονικά.

Λόγω της φύσης τους χρειάζονται πράγματα τα οποία θα τα κάνει να νιώθουν οικεία, όπως ακριβώς θα ένιωθαν εάν ζούσαν στην φύση. Για παράδειγμα οι γάτες έχουν φυσικό ένστικτο να ακονίζουν τα νύχια τους, συνεπώς για να ζουν αρμονικά σε ένα σπίτι χρειάζονται τα ονυχοδρόμια για να ικανοποιούν ανά πάσα στιγμή την ανάγκη αυτή.

Συνεπώς πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε κάποιο κατοικίδιο, θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να υποδεχθείτε το νέο μέλος στην οικογένεια σας.

Ελλαδικό