Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 21:30 η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει την ταινία “Ο θάνατος του Στάλιν” στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1953, ο άνδρας που φοβάται ολόκληρο το ρωσικό έθνος, πεθαίνει. Ο Τζόζεφ Στάλιν, ο στυγερός δικτάτορας και ανελέητος τύραννος παθαίνει ένα τρομαχτικό εγκεφαλικό επεισόδιο και αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά και την πολυπόθητη θέση του ως Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ.

Όλοι όσοι τον περιστοίχιζαν, από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον έμπιστο πολιτικό, μέχρι τον Αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών αλλά και τον ίδιο του το γιό, όλοι μάχονται για να κληρονομήσουν την υπέρτατη εξουσία του. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να την κατακτήσουν.

Ο “Θάνατος του Στάλιν” είναι μια κωμική ταινία που ρίχνει ένα σαρδόνιο φως στη μανία της εξουσίας και την καταπάτηση κάθε ηθικής αρχής με σκοπό την απόκτησή της. Στις λίγες μέρες μετά τον θάνατο του όλοι θα βγάλουν τα προσωπεία και θα αποκαλυφθούν οι αδηφάγες προθέσεις των πιθανών «κληρονόμων».

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:

Ελλαδικό