Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 21:30 η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει την ταινία «Μέσα στις Φλόγες» στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Όταν ο συμβολαιογράφος Λέμπελ διαβάζει στη Ζαν και στον Σιμόν τη διαθήκη της μητέρας τους, Νάουαλ, τα δίδυμα έκπληκτα παίρνουν τους φακέλους που άφησε εκείνη, έναν για τον πατέρα τους, που πιστεύανε ότι ήταν νεκρός, κι έναν για τον αδερφό τους, του οποίου την ύπαρξη δεν γνώριζαν.

Σε αυτή την αινιγματική κληρονομιά τα δίδυμα ενώνουν τα κομμάτια της ιστορίας της γυναίκας που τους έφερε στον κόσμο, ανακαλύπτοντας την τραγική της μοίρα, σημαδεμένη από τον πόλεμο και το μίσος αλλά και τη γενναιότητα μιας εξαιρετικής γυναίκας.

Αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα του Καναδού Ντενί Βιλνέβ βασίζεται σε μια διασκευή θεατρικού έργου που κρύβει τόσο καλά την καταγωγή του, ώστε είναι να απορεί κανείς πώς οι καταπληκτικές εικόνες που σκαρώνει απεικονίστηκαν στο σανίδι . Η ζωή της Νάουαλ Μαρουάν ξεδιπλώνεται με φλασμπάκ γεμάτα ένταση

Ως ένα πολύ δύσκολο έργο με σοβαρότατο στοχασμό για τη θέση της οικογένειας σε μια σπαραγμένη κοινωνία, το Μέσα από τις φλόγες λειτουργεί ως αρχαιοελληνική τραγωδία με όρους πολέμου. Είναι τρομερά καλά παιγμένο από τους ηθοποιούς, μεταφέρει βαθιά συγκίνηση, δεν φωνασκεί πολιτικά, αν και η καθαρότητα της ματιάς της μας οδηγεί στο συμπέρασμα της βεβαιότητας για τις θέσεις της, και αποτέλεσε οιωνό για τα σπουδαία πράγματα που έκανε ο Βιλνέβ αργότερα (Prisoners, Blade Runner 2049).

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:

Παίζουν: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve

Το κόστος εισόδου ανέρχεται στα 4 ευρώ, ενώ για άτομα κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ελλαδικό