Προβολή της ταινίας El Verdugo από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 στις 21:30 στο Καφέ-Σινέ.

O Χοσέ Λουίς, ένας υπάλληλος γραφείου κηδειών που θέλει να μεταναστεύσει στη Γερμανία και να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων, αλλάζει τα σχέδια του, όταν ο “δήμιος” Αμεδέο, πατέρας της αγαπημένης του Κάρμεν, τους πιάνει στα πράσα και τους υποχρεώνει να παντρευτούν.

Ο Λουίς Γκαρσία Μπερλάνγκα ανήκε σε μια γενιά ισπανών σκηνοθετών οι οποίοι την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο υπερασπίστηκαν τις αξίες ενός ανεξάρτητου σινεμά. Με το που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον κινηματογράφο το 1947, ανέλαβε δράση γυρίζοντας μια σειρά ταινιών που με βασική τους δύναμη το χιούμορ, οι οποίες τον καθιέρωσαν ως σκηνοθέτη-σύμβολο στη χώρα του.

Μέσα από μια ιστορία γεμάτη ταμπού που εκτυλίσσεται σε σκούρο φόντο, ο Μπερλάνγκα χτίζει μια μαύρη κωμωδία με μεσογειακό ταμπεραμέντο που εκπλήσσει με τη ζεστασιά, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό που αντλεί σε κάθε της καρέ. Όλα μοιάζουν τόσο οικεία και καθημερινά, σαν να συμβαίνουν δίπλα μας. Πίσω, όμως, από κάθε ατάκα κρύβεται η όλη ιδεολογία και η αίσθηση του χιούμορ του σκηνοθέτη, που κάνει άμεσα αντιληπτούς τους λόγους για τους οποίους αναγνωρίστηκε στο βαθμό που του άξιζε στην πατρίδα του.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο του Χρυσού Λέοντα της Βενετίας το 1963.

ΠΕΜΠΤΗ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
O ΔΗΜΙΟΣ – EL VERDUGO
Comedy | 1964 | ES | 87΄
σκηνοθεσία: Luis García Berlanga
παίζουν: Nino Manfredi, Emma Penella, José Isbert
21:30 | Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ελλαδικό