Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 21:00 μια βραδιά θερινού κινηματογράφου στο Κάστρο της Καλαμάτας.

Εκεί, θα προβληθεί η ταινία La Strada του Federico Felini, ένα κλασικό αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου με πρωταγωνιστές τους Anthony Quinn και Giulietta Masina. Μια συγκινητική, ανθρώπινη ταινία που καταφέρνει παρά τη μελαγχολία της να ρίχνει αχτίδες φωτός μέσα στη σκοτεινιά.

Η ιστορία είναι πολύ απλοϊκή και η αφήγησή της γίνεται με απόλυτα γραμμικό τρόπο, περιγράφοντας των αγώνα για επιβίωση μερικών φτωχών ανθρώπων της μεταπολεμικής Ιταλίας, συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Nino Rota και της φωτογραφίας του Otello Martelli. Άλλωστε, ο τίτλος “La Strada” σημαίνει δρόμος και αναφέρεται στην ζωή που κάνουν οι ήρωες ταξιδεύοντας διαρκώς από την μία πόλη στην άλλη. Το “La Strada” αποτέλεσε την πρώτη διεθνή επιτυχία του Φελίνι, γνωρίζοντας τεράστια λαϊκή απήχηση παγκοσμίως.

Κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία με σημαντικότερα τα εξής: Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο BAFTA Καλύτερης ταινίας, Βραβείο BAFTA Καλύτερης ξένης ηθοποιού για την Giullietta Masina, Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τέλος Βραβείο Καλύτερης ξένης ταινίας από την Ένωση Κριτικών Νέας Υόρκης.

Σήμερα η ταινία καταλαμβάνει μια θέση στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς κατατάσσεται σε αρκετές λίστες με τις καλύτερες δημιουργίες όλων των εποχών

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00
Προβολή στο Κάστρο Καλαμάτας
LA STRADA
Drama, Comedy | IT | 1954 | 108΄
Σκηνοθεσία: Federico Fellini
Παίζουν: Anthony Quinn, Giulietta Masina, Richard Basehart
Είσοδος ελεύθερη

Ελλαδικό