Η Μεσσήνια πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά στον τύπο! Την Κυριακή 19 Απριλίου η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” αναφέρθηκε με άρθρο της στο νομό Μεσσηνίας και τη συμβολή της Costa Navarino στην ανάπτυξη της περιοχής με το χαρακτηριστικό τίτλο “Έδωσε ζωή στη Μεσσηνία”!

Το άρθρο αναφέρεται σε έρευνες του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΙΠΑ) και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), που δείχνουν με νούμερα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του νομού, έπειτα από τη δημιουργία της ξενοδοχειακής επιχείρησης “Costa Navarino”. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

«Τα νούμερα για τη Μεσσηνία από την επένδυση της “Costa Navarino”, με βάση τις έρευνες του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΙΠΑ) και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), είναι εντυπωσιακά: η επίδραση της επένδυσης στην τοπική οικονομία από την έναρξη των εργασιών μέχρι σήμερα εκτιμάται σε 907,4 εκατομμύρια ευρώ και η δευτερογενής επίδραση των εσόδων της στη Μεσσηνία για το 2014 φθάνει τα 117,5 εκατομμύρια ευρώ. Από το σύνολο των 97.500 τουριστών του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που είναι μάλιστα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ελληνικά αεροδρόμια, ποσοστό 13,5% υπολογίζεται ότι έμεινε στο resort, ενώ για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται εντός του συγκροτήματος 1,65 ευρώ δαπανάται αντίστοιχα εκτός. Οι νέες επενδύσεις που έχει ήδη δρομολογήσει ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου, με τη συνδρομή πλέον και του ομίλου Olayan, ανέρχονται σε 240 εκατομμύρια ευρώ και με βάση τα ίδια στοιχεία εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 900 επιπλέον θέσεις εργασίας».

Ελλαδικό
Thalia Larentzaki
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.