Όλοι μας παθιαζόμαστε με διάφορα πράγματα ή από τις αγαπημένες μας συνήθειες. Σε κάποιους αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα, άλλοι είναι συλλέκτες αρωμάτων ή ρολογιών, πολλοί με τη γυμναστική και ούτω καθεξής. Εμείς με τη σειρά μας, έχουμε πάθος με το μαγευτικό κόσμο των επίπλων, όπου ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε για τη μοναδικότητά τους, τα τραπεζάκια σαλονιού! Και προτού αναρωτηθείτε πως προέκυψε αυτό, θα σας απαντήσουμε πως όλοι έχουμε πάθος με κάτι!

Βγαίνοντας στα εμπορικά καταστήματα, παρατηρήσαμε πως η πλειοψηφία αυτών, έχουν προβεί σε διάφορες ενέργειες για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πελατών. Και η αλήθεια είναι πως το πετυχαίνουν. Άλλα έχουν βάλει τσεκουράτες εκπτώσεις σε πολλά είδη έως πενήντα τις εκατό, άλλα κάνουν δελεαστικές προσφορές δίνοντας δώρα με τις εκάστοτε αγορές και κάποια έχουν προχωρήσει σε ξεπούλημα ενός μεγάλου αριθμού προϊόντων, όπου εκεί μπορούμε να βρούμε αρκετά πράγματα, σε τιμές κόστους!

Ιδίως στα έπιπλα, δεν είναι λίγα τα καταστήματα που πουλάνε σε τιμές που πραγματικά αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιο ποσοστό κέρδους από την επιχείρηση. Και είδαμε πάρα πολλά από αυτά! Πανέμορφες τραπεζαρίες σετ με τις καρέκλες τους, γωνιακούς καναπέδες – κρεβάτια, μπουφέδες, σύνθετα για τη τηλεόραση, βιβλιοθήκες, πολυθρόνες και πολλά άλλα, σε τιμές που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Δεν μιλάμε μόνο για τα φθηνά είδη, τύπου «do it yourself», που αν μη τι άλλο ήταν ήδη οικονομικά εξ αρχής, αλλά και για έπιπλα που κάποτε μπορεί να ρίχναμε μια ματιά στη τιμή και να αλλάζαμε πεζοδρόμιο.

Όπως και να το κάνουμε, η ποιότητα πληρώνεται… όμως πλέον οι καιροί έχουν αλλάξει και λόγω της πανδημίας οι τιμές έχουν πιάσει πάτο κυριολεκτικά σε όλα! Και οτιδήποτε βλέπαμε πριν τρία χρόνια να είναι ακριβό, πλέον είναι εύκολα προσεγγίσιμο από τον καθένα. Γι’ αυτό αν έχετε κάποιο έπιπλο που έχει έρθει η ώρα για να το αποσύρετε, είναι η καλύτερη στιγμή για να επενδύσετε σε κάτι που θέλατε εδώ και πολύ καιρό, ποιοτικό, που σίγουρα θα σας συντροφέψει για πάρα πολλά χρόνια.

Πολλοί έχουν φανταστεί ένα γωνιακό καναπέ που θα τοποθετηθεί κοντά στο τζάκι για εκείνους τους χειμώνες που θέλουμε να αράζουμε με τους οικείους μας. Ή έναν πολυτελή δερμάτινο καναπέ, Ιταλικής βυρσοδεψίας, με σκαλιστά ξύλινα μπράτσα και πόδια, που είναι πολύ απλά… ο ορισμός του elegant!

Άλλοι, μπορεί να έχουν κατά νου ένα μπουφέ, φτιαγμένο από ξύλο δρυός, με σκαλιστά ντουλάπια και συρτάρια, που μπορεί να μας θυμίζει παλιές εποχές, αλλά με σύγχρονες μοντέρνες πινελιές. Εμείς όμως έχουμε πάθος με τα τραπεζάκια σαλονιού, καθότι γνωρίζουμε πως είναι εκείνα που συνδέουν αρμονικά το σύνολο του καθιστικού μας χώρου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ασσυμετρία στο χώρου του σαλονιού. Όσο και να μη το πιστεύετε, τα τραπεζάκια σαλονιού αν ταιριάζουν με τον καναπέ, το έπιπλο tv και την πολυθρόνα που έχουμε κοντά, θα δείτε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που δεν θα το περιμένετε! Το μυστικό βρίσκεται στην ισορροπία των χρωμάτων, συνδυάζοντας αρμονικά θερμά και ψυχρά χρώματα, που θα μας δημιουργήσουν ένα ήρεμο περιβάλλον στο καθιστικό μας!

Οι επιλογές είναι πολλές, όμως το γούστο είναι διαφορετικό στον καθένα από εμάς! Εμείς μοιραστήκαμε το πάθος μας μαζί σας… εσείς;

Ελλαδικό