Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών “Ο Ευκλής” διοργανώνει με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας για 12η συνεχόμενη χρονιά τον διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου ανάβασης με τίτλο “12η Ανάβαση Ταϋγέτου 2019” με μαζική εκκίνηση στις 11:00 το πρωί στην Καλαμάτα.

O αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
• Διασυλλογικός Ανδρών – Εφήβων – Γυναικών – Μάστερς (Α΄, Β΄, Γ΄,Δ΄)
• ΟΠΕΝ σε ηλικιακά γκρουπ: Ανδρών (18 – 29 ετών), (30 – 39 ετών), (40 – 49 ετών), (50+ ετών).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πλατεία 23ης Μαρτίου (Προεκκίνηση) – κύκλος πόλης – Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (Εκκίνηση) – Εθνική Οδός Καλαμάτας/ Σπάρτης – Τουριστικό Ταϋγέτου (Τερματισμός).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 45,27 χλμ. με 1280 μ. υψομετρική διαφορά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Μπορείτε να στείλετε email στο efklis1894@gmail.com ή να καλέσετε στο τηλέφωνο/fax 27210 90627 μέχρι την Πέμπτη 20/09/2019 και ώρα 21:00.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Η Γραμματεία του αγώνα για την παραλαβή των αριθμών αγώνα θα λειτουργεί στην Πλατεία 23ης Μαρτίου από τις 09:00 το πρωί μέχρι και 10 λεπτά πριν την εκκίνηση.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί 30 λεπτά πριν την προεκκίνηση στο χώρο της Γραμματείας στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων καθώς και των συμμετεχόντων ως ΟΠΕΝ είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο ποδηλατικός αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία Δρόμου, καθώς και την εγκύκλιο της Ε.Ο.Π. 2/2018 “Αγώνες Ανάβασης”.

ΟΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ: Ο τερματισμός θα γίνει στο Τουριστικό Ταϋγέτου. Μετά από τις 2:30 ώρες από το ελεύθερο ο συμμετέχων θα αποκλειστεί.

Στους αγώνες ανάβασης δεν επιτρέπεται η συνοδεία οχημάτων υποστήριξης Ομάδων ή μεμονωμένων αθλητών.

ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται της UCI.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 € για όλους τους αθλητές όλων των κατηγοριών.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ (200 ευρώ):

Τα έπαθλα είναι ως εξής:
1ο Sprint ανάβασης στο 8ο χλμ. = 50 ευρώ,
2ο Sprint ανάβασης στο 22 χλμ. (Αρτεμισία) = 50 ευρώ
και τελικό Sprint (τερματισμός) στο 33ο χλμ. = 100 ευρώ.
Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν κατά τις απονομές.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής – Αριθμός συμμετοχής – Πλήρη σήμανση της διαδρομής – Παροχή υδροδοσίας (Αρτεμισία) – Χάρτινη τσάντα (σάντουιτς, μπανάνα, νερό) στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από γιατρό, ΕΚΑΒ και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Στους διασυλλογικούς αγώνες:

  • 1ος νικητής κύπελλο, μετάλλιο, και δίπλωμα συμμετοχής και
  • 2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
  • Η Κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ θα βραβευτεί ξεχωριστά ως υποκατηγορίες Α΄- Β΄- Γ΄- Δ΄.
  • Η κατηγορία ΟΠΕΝ θα βραβευτεί ανά ηλικιακή κατηγορία (18 – 29), (30 – 39), (40 – 49) και (50+ ετών).

Οι απονομές θα γίνουν στο Τουριστικό Ταϋγέτου και ώρα 14:00. Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν κατά τις απονομές.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Κοσμάς Νταβουτιάν (Επίσημος Κριτής Ε.Ο.Π.).

Για πληροφορίες καλέστε την κα Οικονομοπούλου Ελένη στα τηλέφωνα 27210 90627 και 6974252234.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Πάνος Βεργετόπουλος, για πληροφορίες καλέστε στο κινητό 6932204166.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.

Ελλαδικό