Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες στις 19:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας Κάλλας. Η χθεσινοβραδινή γιορτή, όπως θα μπορούσε να πει κανείς, περιλάμβανε τα εγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων της Κάλλας, την προβολή ενός ντοκιμαντέρ και συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο τέλος, ακολούθησε φαγητό και κρασί στον χώρο της έκθεσης.

Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε αποτελεί ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας. Δε θα μπορούσε, άλλωστε, να αποτελεί κάτι διαφορετικό, μιας και είναι δημιούργημα του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Όποιος το παρακολούθησε είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά πράγματα για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ελληνίδας σοπράνο, καθώς και να δει φωτογραφίες της ίδιας. Ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια και ένας φόρος τιμής στη μεγάλη καλλιτέχνιδα που «δάνεισε» το όνομά της στο σχολείο τους.

Η συναυλία που ακολούθησε ήταν καθηλωτική. Η υψίφωνος Γεωργία Ηλιοπούλου, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος και ο πιανίστας Νίκος Βασιλείου χάρισαν στο κοινό λίγες στιγμές μουσικής τελειότητας. Το ταλέντο τους άγγιξε τους θεατές που παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη ροή της συναυλίας. Φάνηκε, άλλωστε, και από το χειροκρότημα η θετικότατη ανταπόκριση του κοινού. Μια ανταπόκριση που δείχνει ότι ο κόσμος χρειάζεται και τέτοιου είδους εκδηλώσεις και προσπάθειες.

Ελλαδικό
anna pavlou
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.