Γιάννης Καλογεράκης, ο ειδικός στις εμψυχωτικές ομιλίες που εντυπωσίασε όσους παρακολούθησαν το 2ο Σχολείο Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, ξανάρχεται για να μας… ξαναεμψυχώσει! Με αφορμή, λοιπόν, τις εισηγήσεις που θα πραγματοποιήσει από 1 έως 6 Αυγούστου στο Elite City Resort, θα αναφέρουμε παρακάτω κάποια στοιχεία από τη ζωή του, τις σπουδές του και το έργο του. Είναι ένας επιστήμονας που αξίζει να παρουσιάσουμε…

Ο Γιάννης Καλογεράκης είναι διευθύνων σύμβουλος και βασικός εισηγητής με μακρόχρονη ακαδημαϊκή εμπειρία αλλά και σημαντική καριέρα ως υψηλόβαθμο στέλεχος εταιριών. Το όνομά του έχει ταυτιστεί με την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και έχει πραγματικά αγαπηθεί από την αγορά για το άμεσο ύφος του και τη μοναδική σκηνική του παρουσία.

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το 1957. Τα σχολικά του χρόνια τα πέρασε στην Κρήτη και στην Αθήνα. Το 1982 απέκτησε το πτυχίο του Ναυπηγού Μηχανολόγου-Μηχανικού στη Γλασκώβη, καθώς και τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε θέματα Management, HR και οργάνωσης παραγωγής. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Strathclyde της Γλασκώβης το 1988, με θέμα διατριβής: «Η εφαρμογή των ρομπότ στην βιομηχανία».

Ο Δρ. Γιάννης Καλογεράκης ξανά στην Καλαμάτα

Εργάστηκε από το 1982-1988 στο ναυπηγείο SWAN HUNTER στην Αγγλία Συνεργάστηκε για 6 χρόνια με την Εταιρεία Ρομποτικής & Πληροφορικής «Ζήνων Α.Ε.» ως διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας. Συνεργάστηκε για άλλα 5 χρόνια με την εταιρεία INTERFRANCHISE σε Ελλάδα και Ισραήλ. Προηγουμένως ιδρύει την «JMK» στην Γλασκώβη το 1982, την οποία σταδιακά μεταφέρει στην Αθήνα και έκτοτε δραστηριοποιείται με αντικείμενο την εκπαίδευση, ενδυνάμωση, εμψύχωση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ελληνικές, κυπριακές και πολυεθνικές εταιρείες, εκπαιδεύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες στελέχη. Στόχος της εκπαίδευσης είναι η δημιουργία επαγγελματικής νοοτροπίας με θετική κατάληξη στην παραγωγικότητα αλλά και η προσωπική ανάπτυξη των ατόμων.

Το 1995 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά ανθρωποκεντρικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με σεμινάρια EQ (Συναισθηματικής Νοημοσύνης) και στη συνέχεια την Υπαίθρια Βιωματική Εκπαίδευση σε συσχέτιση με τις αρχές του σύγχρονου Management (Outdoor Corporate Training) σε συνεργασία με την «ΕΥ ΖΗΝ» & τη «Scoutway», ενώ από το 2004 πραγματοποιεί με θεαματικά αποτελέσματα Ενδυναμωτικές & Εμψυχωτικές ομιλίες στο πλαίσιο ετήσιων εταιρικών συναντήσεων, εταιρικών δείπνων, εκθέσεων και διεθνών συνεδρίων.

Είναι εισηγητής και προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημιουργήσει με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο χώρο της εκπαίδευσης στελεχών και ανθρώπινου δυναμικού σειρά εκπαιδευτικών DVD και CD με ομιλίες για σημαντικά θέματα εμψύχωσης και ανάπτυξης του συστήματος σκέψης μας.

Ελλαδικό