Μετά την sold out παράσταση στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, ο Μάνος Κιτσικόπουλος και ο Μάκης Προβατάς, έρχονται στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 21:00, με το “Piano in Love”!

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και της κας Λουίζας Αναστοπούλου.

“Piano in Love”. Ένα αφιέρωμα στον έρωτα, από τον Ρομαντισμό, τα βαλς και τα τάνγκο έως τον Ιμπρεσιονισμό και την ποπ. Μια ξεχωριστή βραδιά με τον βραβευμένο πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο , που “επισκέπτεται” το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 21:00 το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης για να συνθέσει το live soundtrack του έρωτα, επιλέγοντας και ερμηνεύοντας τα πιο αγαπημένα κομμάτια για πιάνο. Το μουσικό μέρος πλαισιώνεται από ένα «σκηνικό» ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς (αφήγηση).

Σε αυτή τη βραδιά, στην οποία η μουσική και ο λόγος διαπλέκονται δημιουργώντας μια δυναμική σχέση με το κοινό, μεγάλοι συνθέτες που έγραψαν για τον έρωτα συναντώνται με σπουδαίους συγγραφείς που ύμνησαν την αγάπη. Από την προσμονή και τη διεκδίκηση έως την έκσταση, τον πόνο και την αυτοθυσία, όπως την εξέφρασαν ο Φραντς Λιστ, ο Άστορ Πιατσόλλα, ο Μπιλ Έβανς, ο Φραντς Σούμπερτ και ο Κάρλος

Γκαρντέλ, αλλά και οι Beatles και οι Radiohead. Η ραδιοφωνική εκπομπή παρεμβάλλεται στα μουσικά κομμάτια με κείμενα από την παγκόσμια λογοτεχνία (Ντοστογιέφσκι, Γκαίτε, Τσέχωφ, Αχμάτοβα κ.ά.) και τον κινηματογράφο, αλλά και μικρές και μεγάλες ειδησεογραφικές ιστορίες.

Ελλαδικό