Δεν είναι λίγα τα αφιερώματα που έχουν γίνει για την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και φυσικά για τις παραλίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του νομού. Δεν είναι λίγες κατά συνέπεια και οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τις παραλίες μας αλλά και όσα έχουν λεχθεί για αυτές. Πολλοί οι τρόποι μέσω των οποίων έχει προβληθεί τόσο η πόλη μας όσο και η περιοχή και πολλές οι εικόνες που δείχνουν τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, τα ειδυλλιακά παραθαλάσσια σημεία, τις αμμουδιές…

Αυτό, βέβαια, που δεν έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα είναι η εικονική προβολή μιας παραλίας και η δυνατότητα να περιηγηθούμε σε αυτή. Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, η ιδέα, να ξεναγηθείτε σε διάφορες παραλίες της Μεσσηνίας και να “περπατήσετε” για πρώτη φορά από την οθόνη του υπολογιστή σας;

Ας “περπατήσουμε” στις 10 πιο εντυπωσιακές παραλίες της Μεσσηνίας…

Μετακινηθείτε με το κέρσορα μέσα στην κάθε εικόνα παρακάτω

1. Μεθώνη

Μια μεγάλη σε έκταση παραλία με άμμο και βότσαλα ανά σημεία θα συναντήσετε στη Μεθώνη Μεσσηνίας. Η παραλία της Μεθώνης απλώνεται σε όλο το μήκος του κόλπου και φυσικά κάτω από το κάστρο της.

2. Στόμιο

Το Στόμιο είναι ένας όμορφος κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά και χοντρό βότσαλο, βρίσκεται στην περιοχή των Φιλιατρών και είναι μία από τις πλέον όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας.

3. Καλαμάτα

Η παραλία της Καλαμάτας με ακτογραμμή 3 χιλιομέτρων κερδίζει σίγουρα τις εντυπώσεις είτε για τα νερά της αφού διάφορα σημεία της έχουν βραβευθεί με τη «Γαλάζια Σημαία», το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο είτε γιατί η Καλαμάτα είναι από τις λίγες πόλεις που η παραλία βρίσκεται… μέσα στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απέχουν ένα βήμα από τη θάλασσα.

4. Βοϊδοκοιλιά

Είναι μάλλον η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και σίγουρα μία από τις ομορφότερες και ιδιαίτερες παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα! Είναι ένας φυσικός κολπίσκος, σπάνιας και μοναδικής φυσικής ομορφιάς που ξεχωρίζει για τη λευκή ψιλή άμμο, η οποία απλώνεται από άκρη σε άκρη της παραλίας και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της. Χαμηλή βλάστηση περικλείει τον κόλπο, ενώ η αμμουδιά είναι γεμάτη όμορφα κοχύλια. Μάλιστα, είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000.

5. Μπούκα

Η παραλία της Μπούκας θεωρείται από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες της Μεσσηνίας. Αποτελείται από μία μεγάλη έκταση ψιλής άμμου, ενώ εκεί θα βρείτε beach bar, γήπεδα beach volley και άλλες υποδομές. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο του κλειστού Μεσσηνιακού Κόλπου της εξασφαλίζει γαλαζοπράσινα, ζεστά, ήσυχα νερά και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

6. Λαγκούβαρδος

Ο Λαγκούβαρδος είναι μια μοναδική παραλία απαράμιλλου κάλλους, η οποία είναι πόλος έλξης των επισκεπτών για την προσφορά της στα θαλάσσια σπορ. Ο Λαγκούβαρδος είναι ιδανικό μέρος για board surfing και wind surfing.

7. Σάντοβα

Η παραλία Σάντοβας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Αβίας, διαθέτει ψιλή άμμο, με μικρό βότσαλο καθώς ξεκινάει η θάλασσα. Είναι η μοναδική παραλία στην περιοχή που έχει άμμο. Διαθέτει beach bars και είναι ιδανική παραλία για τους νέους που θέλουν να συνδυάσουν τη θάλασσα με τη διασκέδαση και τα πάρτι.

8. Φοινικούντα

Η παραλία της Φοινικούντας είναι η ομώνυμη παραλία του χωριού που πλέον αποτελεί έναν πολύ γνωστό προορισμό της Μεσσηνίας. Η αμμουδερή ακτή απλώνεται από άκρη σ’ άκρη του κόλπου. Ακριβώς πάνω από την παραλία και κατά μήκος της ακτής, θα βρείτε πολλά καφέ και χώρους εστίασης, για να συνδυάσετε το μπάνιο σας με ό,τι άλλο θέλετε.

9. Περούλια

Η ονειρώδης ολόχρυση παραλία Περούλια που ανήκει στο χωριό Βουνάρια, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κορώνη. Μια από τις πιο αγνές και κρυφές αμμουδιές της Μεσσηνίας, στην οποία για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση πρέπει να ρωτήσει τους ντόπιους. Είναι κρυμμένη κυριολεκτικά  για αυτούς που δεν γνωρίζουν. Κολυμπάς στα ήρεμα ζεστά νερά της σαν να είσαι σε πισίνα. Όταν κουραστείς μπορείς να κοιτάζεις την καταπράσινη θάλασσα ξαπλωμένος στην σκιά που σου προσφέρουν τα πεύκα που υψώνονται ακριβώς μπροστά στην παραλία.

10. Ακρογιάλι Αβίας

Το Ακρογιάλι Αβίας είναι μία από τις παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην Καλαμάτα. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο απόδρασης σε ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται διάφορες επιλογές.

Ελλαδικό