Εικαστικά έργα από του σπουδαστές και καθηγητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, χορευτικά δρώμενα από τη Δημοτική Σχολή Χορού και μουσικά δρώμενα από το Δημοτικό Ωδείο παρουσιάζονται σε μια εκδήλωση όπου τρεις μορφές τέχνης ενώνονται με ιδιαίτερο τρόπο σε μια δια-καλλιτεχνική παρουσίαση, μέσω της οποίας τα εικαστικά έργα «συνομιλούν» με το χορό και τη μουσική και επαναπροσδιορίζουν τα όρια των τεχνών σηματοδοτώντας νέες σχέσεις και συγγένειες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας ”Α.Τάσσος”, στις 21:30.

Εικαστικά: 

Η Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 θα είναι η τελευταία μέρα παρουσίασης της έκθεσης «ΕΠΙΛΟΓΕΣ 3». 70 εικαστικά έργα από τους σπουδαστές και καθηγητές του Ε΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας παρουσιάζονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», στο πλαίσιο συνεργασίας της ΑΣΚΤ με τον Εικαστικό Τομέα της ΦΑΡΙΣ, με το γενικό τίτλο «Πρόσθεση +».

Η έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 27 /4/2018 αγκαλιάστηκε από το φιλότεχνο κοινό και παρουσίασε ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Celia Rancelot, Diokles Laime Montano, Kristina Vida, Διάκος Γιώργος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Ιωάννου Ανάστασης, Καμινάρη Νικολέτα, Καμπιώτης Θεόδωρος, Καραμαρούδης Παύλος, Κομιώτης Νίκος, Κουζμένκο Ιρένα, Μητρόπουλος Κυριάκος, Μιξή Καλλιόπη, Μουρέλος Οδυσσέας , Μπουλαξή Σταυρούλα, Νίκου Κωνσταντίνος, Παλαιολόγου Μυρσίνη, Παντσιέρι Στεπανιάν Τερέζα, Πατσιλινάκος Αναστάσιος, Πορτούλας Αριστείδης, Σαραφίδης Οδυσσέας, Στόγιας Βασίλης, Τιγκιλή Μανταλένα, Μανουσάκης Μιχάλης, Τσώλης Κώστας.

Χορός:

Στην κίνηση των χρωμάτων έρχεται να προστεθεί ο χορός των σωμάτων με αποτέλεσμα έναν πολύ ενδιαφέρον διάλογο.

Συμμετέχουν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού:

Δρούμπαλη Σοφία, Μανιατέα Ροδόπη, Νίκα Ίρια, Ξυπόλιτου Σταυρίνα, Πετροπούλου Κατερίνα, Σπυροπούλου Ιωάννα, Κιούλου Κωνσταντίνα.

Μουσική:

Ένα φαγκότο, δύο κλαρινέτα και ένα βιολοντσέλο συνομιλούν με τους εικαστικούς “στοχασμούς” της έκθεσης. Τέσσερις μουσικοί επιλέγουν εικαστικά έργα συνδιάζοντάς τα με έργα του ρεπερτορίου τους ή άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας με αφορμή ένα εικαστικό έργο.

Ο Σταύρος Βόλλαρης (κλαρινέτο) και ο μαθητής του ο Γιώργος Νινιός (κλαρινέτο) σας υποδέχονται στο ισόγειο της Πινακοθήκης ενώ η Μελίντα Κωνσταντινίδη (βιολοντσέλο) στον 1ο όροφο και ο Σταύρος Τσότρας (φαγκότο) στον 2ο όροφο, θα εμπνευστούν ελεύθερα αφήνοντας την μουσική τους φαντασία να πορευθεί παράλληλα με τα έργα που θα τους εμπνεύσουν.

Ελλαδικό