Μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς κάδους απορριμάτων, χωρίς πλαστικές σακούλες, χωρίς οτιδήποτε πλαστικό; Η Λόρεν Σίνγκερ, μια νεαρή γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, όχι μόνο μπόρεσε να το φανταστεί, αλλά το έκανε πράξη τα τελευταία δύο χρόνια!

Η Λόρεν Σίνγκερ είναι μια νεαρή γυναίκα όπως όλες οι άλλες. Στο σπίτι της δεν υπάρχει κάδος απορριμάτων, ούτε πλαστική σακούλα, ούτε πλαστικό οτιδήποτε. Αυτή η Αμερικανίδα κατόρθωσε να μην κάνει ούτε ένα σκουπίδι όχι γιατί τα πετάει από το παράθυρο αλλά γιατί αποφάσισε να μην αγοράσει ποτέ πια προϊόντα που είναι συσκευασμένα με πλαστικό. Το στοίχημα είναι δύσκολο και θα μπορούσε να κρατάει μόνο για λίγες ημέρες, αλλά η Λόρεν Σίνγκερ το κατάφερε για δύο χρόνια!

perierga-gynaika-xwris-skoupidia-1

Όλα άρχισαν το 2012. Εκείνη την εποχή η Λόρεν είναι φοιτήτρια Περιβαλλοντολογίας. Συμμετέχει σε κάποιες διαδηλώσεις εναντίον των μεγάλων βιομηχανιών πετρελαίου, έχει κάποια συμμετοχή σε ορισμένες διαλέξεις για την Οικολογία, αλλά τίποτα περισσότερο.

«Στο μάθημα υπήρχε μια συμφοιτήτρια η οποία ερχόταν πάντα με μια πλαστική τσάντα, στην οποία υπήρχε ένα πλαστικό κουτί γεμάτο τρόφιμα, ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό, σακουλάκια πλαστικά και ένα πακέτο τσιπς», δήλωσε η Λόρεν στο site Collectivity.

«Μετά από ορισμένα μαθήματα, την παρακολουθούσα που πέταγε τα σκουπίδια στο καλάθι. Θύμωσα, αγρίεψα. Αλλά δεν έλεγα κάτι, δεν έκανα τίποτα» προσθέτει.

Ως την ημέρα που ανοίγει το ψυγείο της για να ετοιμάσει το φαγητό και συνειδητοποιεί ότι όλα τα προϊόντα είναι συσκευασμένα σε πλαστικά.

«Ποια ήμουν εγώ που ήθελα να δώσω και μαθήματα; Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα πραγματικά να αποβάλλω εντελώς το πλαστικό από τη ζωή μου».

perierga-gynaika-xwris-skoupidia-4

Για να το πετύχει, η νεαρή κοπέλα, έπρεπε να κάνει μερικές εφευρέσεις. Άρχισε δημιουργώντας το δικό της αποσμητικό, τη δική της οδοντόκρεμα και τη δική της οδοντόβουρτσα από ξύλο μπαμπού. Για να βρει ιδέες, έψαξε σε blog ανακύκλωσης. Πολύ γρήγορα, εγκαταλείπει τη δουλειά της και προωθεί το δικό της απορρυπαντικό που βασίζεται σε προϊόντα 100% φυσικά. Το προϊόν γνωρίζει τρομερή επιτυχία και το κατορθώσει μέσω εκστρατείας  crowdfunding στο ίντερνετ από την οποία μαζεύει 10.000 δολάρια σε δύο ημέρες.

Δείτε βίντεο με την Λόρεν να εξηγεί όλα όσα αναφέρονται παραπάνω: 

Σιγά-σιγά αυτή η δραστηριότητα γίνεται η δουλειά της. Ταυτόχρονα η νεαρή κοπέλα συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο ότι μπορεί να κάνει και τρομερές οικονομίες. «Αγοράζω λιγότερα πράγματα, μόνο όσα χρειάζομαι, τρώω καλύτερα. Σήμερα προσέχω πολύ, αγοράζω λίγο και εξοικονομώ περίπου 100 δολάρια την εβδομάδα σε σχέση με αυτά που ξόδευα πριν από τρία χρόνια» δηλώνει.

Η Λόρεν θεωρείται σήμερα διάσημη για τα μηδέν σκουπίδια που παράγει. Εχει στην κατοχή της το blog TrashisforTossers, στο οποίο παρέχει όλες τις συμβουλές που χρειάζεται κάποιος να ζει χωρίς να παράγει (πολλά) σκουπίδια.

Η ίδια η Λόρεν κατόρθωσε να βάλει όλα τα σκουπίδια που δημιούργησε επί δύο χρόνια σε ένα γυάλινο μπουκάλι από αγγουράκια!

 perierga-gynaika-xwris-skoupidia-3

Elladiko