Όλα έχουν τη θετική τους πλευρά και απτό παράδειγμα η 69χρονη Heidemarie Schwermer, που άλλαξε τη ζωή της κι αποφάσισε να ζει χωρίς χρήματα. Ήταν καθηγήτρια Γυμνασίου στην πόλη του Ντόρτμουντ της Γερμανίας, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών. Όταν χώρισε, μετακόμισε σε άλλη πόλη, όπου υπήρχαν πολλοί άστεγοι που δεν χρειάζονταν χρήματα. Αυτό που χρειάζονταν ήταν μια ομαλή κοινωνική ένταξη.

Η γυναίκα αυτή πήρε τη μεγάλη απόφαση και δημιούργησε το κατάστημα “Gib und Nimm», όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν ανταλλάσσουν υπηρεσίες ή πράγματα ο ένας με τον άλλον χωρίς χρήματα. Ο σκοπός της επιχείρησής της δηλώνεται κι από το ίδιο το όνομα της που σημαίνει “δούναι και λαβείν”. Περνώντας ο καιρός διαπίστωσε ότι τα χρήματα στη ζωή έχουν πολύ μικρή αξία, πούλησε ότι είχε και ασχολείται αποκλειστικά με το κατάστημα.

Έτσι, με μόλις 200 ευρώ για ώρα ανάγκης και με υπάρχοντα που χωρούν σε μια βαλίτσα η γυναίκα αυτή δηλώνει “πιο ευτυχισμένη από ποτέ”.

Πηγή: thetoc.gr

Ελλαδικό
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.