Ελλαδικό

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Αντίλογος παρουσιάζουν το τελευταίο βιβλίο του γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Πιατά “Σινέ Λαύκος” το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 στο αίθριο της βιβλιοθήκης (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, 4 ος όροφος).

Για το βιβλίο, εκτός από τον δημιουργό, θα μιλήσει ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει το μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου Ανδρέας Ζαγάκος.

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο ηθοποιό και συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Πιατάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και αποφοίτησε από τη Δραματική
Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος του Αμφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου. Συνεργάστηκε µε το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή σε µια σειρά από επιτυχημένες επιθεωρήσεις. Ως θιασάρχης ανέβασε αρκετά κλασικά έργα, ελληνικά και ξένα.

Ως πρωταγωνιστής έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε συνεργασία µε μεγάλους θεατρικούς φορείς, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή και µε αρκετά ΔΗΠΕΘΕ. Έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές και σε τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

To “Σινέ Λαύκος” είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του µετά το “Μηχανάκι, γκόμενα και αρχηγός” (1982) και το θεατρικό έργο “Ο καλός στρατιώτης Σβέικ” (1997).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.